Ανοίγει το παγοδρόμιο στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Πότε είναι η τελετή έναρξης του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου

Ανοίγει το παγοδρόμιο στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Πότε είναι η τελετή έναρξης του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου

Πλούσιο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα υπόσχεται το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε μικρούς και μεγάλους.

Το Παγοδρόμιο στο Κανάλι, οι Φωτιστικές Εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, τα πανύψηλα στολισμένα έλατα στην Αγορά και τα φωτισμένα πλατάνια κατά μήκος του Καναλιού, τα Σιντριβάνια που χορεύουν, η μεγάλη γιορτή της 1ης Δεκεμβρίου και η πάντα φαντασμαγορική Παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι μόνο λίγες από τις εμπειρίες που έχουν γίνει πλέον παράδοση για χιλιάδες επισκέπτες, αναδεικνύοντας το ΚΠΙΣΝ σε έναν από τους αγαπημένους χριστουγεννιάτικους προορισμούς.

1η Δεκεμβρίου: Τα γιορτινά φώτα ανάβουν και όλοι είναι προσκεκλημένοι

Την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 19.00 ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει μέσα από μια λαμπερή γιορτή με οικοδέσποινα την ηθοποιό Νάντια Κοντογεώργη.

Το ραντεβού δίνεται στην Αγορά όπου, αρχικά, η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τραγουδά εορταστικές μελωδίες. Στη συνέχεια, ο Αμερικανός μαέστρος, συνθέτης και διευθυντής του Young People’s Chorus of New York City, Francisco J. Núñez, μαζί με τις Chórεs της Μαρίνας Σάττι, οι οποίες συνοδεύονται από οκτώ αντρικές φωνές και μουσικούς, καλούν όλους τους επισκέπτες να τραγουδήσουν μαζί τους αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια -χριστουγεννιάτικα και μη- δημιουργώντας μια μεγάλη γιορτινή χορωδία.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή συμμετοχική συναυλία (sing-along) η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Lincoln Center for the Performing Arts στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του Stavros Niarchos Foundation-Lincoln Center Agora Initiative, μίας σύμπραξης για τον επαναπροσδιορισμό του δημόσιου χώρου μέσα από τις «Δίδυμες Αγορές» («Twin Agoras») στο ΚΠΙΣΝ και το Lincoln Center.

Όλη η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά (live streaming) στο φουαγιέ του David Geffen Hall στο Lincoln Center, αλλά και στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ snfcc.org, στη σελίδα του στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube. Η γιορτή της 1ης Δεκεμβρίου θα μεταδοθεί και σε απευθείας σύνδεση από την ΕΡΤ2.

Δεκέμβριος στο ΚΠΙΣΝ: ένας μήνας γιορτής

Από την 1η Δεκεμβρίου, όταν το ΚΠΙΣΝ φωταγωγείται, μέχρι την Παραμονή Πρωτοχρονιάς με το θεαματικό σόου πυροτεχνημάτων και το μεγάλο πάρτι στην Αγορά, πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες.

Όπως κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, οι «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες» ζωντανεύουν στον Φάρο. Η «Βαλίτσα της Ουρανίας Σελέστ», το νέο έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, γραμμένο ειδικά για το ΚΠΙΣΝ, έρχεται στις 23 Δεκεμβρίου και για δώδεκα παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου με την Έλενα Τοπαλίδου στον ομώνυμο ρόλο.

Από τον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική που θα πλημμυρίσει την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. Η Αλέξια μαζί με τη διαπολιτισμική συμφωνική ορχήστρα του El Sistema Greece θα υποδεχτεί το κοινό με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τον κινηματογράφο (19/12), ενώ η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία με τα δημοφιλέστερα τραγούδια από τα μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber (26/12) και ερμηνευτές τους Βασιλική Καραγιάννη, Βάσια Ζαχαροπούλου και Βασίλη Καβάγια. Την εορταστική περίοδο θα κλείσει στην Αγορά μία συναυλία-αφιέρωμα στον David Bowie (08/01) από την Heroes tribute band.

Όπως κάθε χρόνο, στις 31 Δεκεμβρίου, ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ φτάνει στο απόγειο της λάμψης του. Η περίφημη Παραμονή Πρωτοχρονιάς του ΚΠΙΣΝ, που έχει πλέον καθιερωθεί ως το πρωτοχρονιάτικο ραντεβού χιλιάδων επισκεπτών κάθε ηλικίας, τα έχει όλα: πατινάζ στο Παγοδρόμιο μέχρι αργά, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, συναυλία του Jerome Kaluta με την Big Band του, DJ set με τον Ιταλό Beppe Loda και, βέβαια, τον πρώτο αγώνα δρόμου του έτους, τον SNF RUN: 2023 FIRST RUN του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος», υπό την επιστημονική επίβλεψη του Sports Excellence /Α΄ Ορθοπαιδική Χειρουργική Κλινική ΕΚΠΑ. Οι εγγραφές για τον αγώνα ανοίγουν την 1η Δεκεμβρίου.

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί, επίσης, εργαστήρια για παιδιά και παιχνίδια για όλη την οικογένεια. Χορός με led hula hoop, αυτοσχέδια ορχήστρα κρουστών, ευχές πάνω σε κρέπες με πραλίνα σοκολάτας, κυνήγι θησαυρού στο Ξέφωτο και, φυσικά, όπως κάθε χρόνο, φωτογραφίες παρέα με τον Άι Βασίλη είναι μόνο λίγες από τις χριστουγεννιάτικες εμπειρίες που περιμένουν μικρούς και μεγάλους. Στο τέλος Δεκεμβρίου εγκαινιάζεται και η νέα μόνιμη εγκατάσταση του ΚΠΙΣΝ, ο Τοίχος Αναρρίχησης, ύψους 9 μέτρων, για τους λάτρεις του αθλήματος, αλλά και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την εμπειρία για πρώτη φορά.

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Όλες οι δράσεις και εκδηλώσεις πραγματοποιούνται είτε με ελεύθερη είσοδο είτε με πολύ προσιτό εισιτήριο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.snfcc.org/Xmas2022 καθώς και στις σελίδες στα social media @SNFCC.

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα