Πέθανε η συγγραφέας Μαρίνα Πετροπούλου

Πέθανε η συγγραφέας Μαρίνα Πετροπούλου

Έφυγε από τη ζωή η Μαρίνα Πετροπούλου, η οποία διατηρούσε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη από το 2014.   

Η συγγραφέας καταγόταν από τη Σπάρτη, ενώ μεγάλωσε στα Γιάννενα και ήρθε στην Αθήνα σε ηλικία 17 ετών. Σπούδασε σχέδιο και διακοσμητική στη σχολή Βακαλό και ασχολήθηκε με την κεραμική και τη ζωγραφική σε ιδιωτικά εργαστήρια. Επίσης, ασχολήθηκε επαγγελματικά με το εμπόριο, επάγγελμα που ασκούσε μέχρι πρότινος.

Ήταν παντρεμένη με τον κατασκευαστή Θαλή Πετρόπουλο και στον μακροχρόνιο βίο τους απέκτησαν δύο παιδιά, τη Μαρία και τον Κωστή, καθώς και ένα εγγόνι.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει είχε αναφέρει: «Κάθε συνάντηση, καλή, κακή, σύντομη ή δύσκολη, αφήνει το χνάρι της επάνω μας. Αυτά τα χνάρια χτίζουν και ετοιμάζουν την ύπαρξή μας για να αντιμετωπίσει θετικά ή αρνητικά την συνέχειά μας. Δική μου “μοιραία συνάντηση” υπήρξε ο άντρας μου γιατί μέσω της αγάπης, της εμπιστοσύνης και του σεβασμού, κατάφερε να δώσει ολοκληρωμένη μορφή στον σκόρπιο και καλλιτεχνικά άναρχο χαρακτήρα μου». 

Έγραφε από μικρό παιδί. «Ημερολόγιο, εκθέσεις, διηγήματα, ποιήματα και σκισμένα χαρτιά με σκέψεις και ιδέες, κατέληξαν κάπου στην εφηβεία σ’ ένα βιβλίο εκατό σελίδων που δε διάβασε ποτέ κανείς. Εκείνο το βιβλίο πολλά χρόνια μετά, πλούτισε, άπλωσε και αποτέλεσε την πρώτη εκδοτική και τηλεοπτική μου επιτυχία “Σαν γλυκό του κουταλιού”. Όλα τα άλλα ήρθαν μετά. Για μένα, η συγγραφή δεν είναι επιλογή, αλλά βάσανο. Μοιάζει με δύσκολη εγκυμοσύνη που οδηγεί σε εύκολο, δύσκολο ή πρόωρο τοκετό» είχε πει στην ίδια συνέντευξη.

Από τις εκδοσεις Λιβάνη κυκλοφορούν τα βιβλία της: «Σαν Γλυκό του Κουταλιού» 2004, «Λεκές από Κόκκινο Κρασί» 2005, «Ένα Πρωινό» 2006, «Το Ταγκό της Δανάης» 2007, «Χωρίς Κραγιόν» 2008, «Η Τελευταία Λέξη» 2009, «Η Άκρη της Κλωστής» 2010, «Στους Πέντε Ανέμους» 2010, «Άδειες Κυριακές» 2011, «Για Όλα Υπάρχει Λόγος» 2012, «Τα Μπλε Φεγγάρια» 2013, «Tο Πέπλο» 2013, «Έτσι Είναι η Ζωή» 2014, «Συναντήσεις» 2015, «Μετά τη Βροχή» 2016, «Σελήνη» 2018, και «Στον Καθρέπτη» 2019.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα