Μόνικα Μπελούτσι: Μάγεψε το κοινό ως Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο και μαγεύτηκε από την Αθήνα

Μόνικα Μπελούτσι: Μάγεψε το κοινό ως Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο και μαγεύτηκε από την Αθήνα

Για τη μοναδική αίσθηση που της πρόσφερε το Ηρώδειο και ο ρόλος της σαν Μαρίας Κάλλας, μιλάει στο MEGA η Μόνικα Μπελούτσι.
Κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό σε μια φθινοπωρινή βραδιά με φόντο το Ηρώδειο, ολοκληρώθηκαν οι τρεις παραστάσεις «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις» όπου τον ρόλο της Ελληνίδας υψιφώνου ενσάρκωσε η Μόνικα Μπελούτσι.

Η διεθνούς φήμης ηθοποιός μίλησε στο MEGA για την παράσταση και το ελληνικό κοινό.

«Ήταν φανταστικό το συναίσθημα που είχα την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτό το φανταστικό μέρος. Και η σχέση με το κοινό ήταν τόσο οικεία και τόσο ζεστή  και να παίζω αυτό το θεατρικό, ‘Μαρία Κάλλας Επιστολές και Αναμνήσεις’ σε αυτό το μέρος αυτή τη χώρα σημαίνει πολλά για μένα γιατί η Κάλλας είναι Ελληνίδα και είναι λες και είμαι στην καρδιά και την ψυχή αυτής της υπέροχης γυναίκας».

Η Ιταλίδα σταρ αποκάλυψε πως βίωσε η ίδια την προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας, ενσαρκώνοντας τον ρόλο αυτό.

«Ήταν δύσκολο, αλλά ενδιαφέρον γιατί εκπροσωπεί όλες τις γυναίκες. Ήταν μια  μαχήτρια, ήταν μια  δυνατή γυναίκα που είχε το κουράγιο να παλέψει για την αγάπη , ακολουθήσε την καρδιά της. Δεν νομίζω ότι ήταν θύμα γιατί ήξερε ακριβώς τι ήθελε και γιατί το ήθελε. Νομίζω ήταν και τα δύο. Και τίγρης- όπως είπες- και μικρό πουλί. Τίγρης για να προστατεύσει τον εαυτό της και το πουλί ήταν η ψυχής της. Το ταλέντο και η ευαισθησία της έρχεται από το ‘μικρό πουλί’. Αυτό που παίξαμε ήταν περισσότερο Μαρία παρά Κάλλας».

Η Ελλάδα της Μπελούτσι
Η Ελλάδα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη της Ιταλίδας ηθοποιού αφού την επισκέπτεται κάθε χρόνο.

«Κοίτα το φεγγάρι. Αυτό το μέρος είναι μαγικό. Αγαπώ την Αθήνα, αν και δεν την γνωρίζω πολύ καλά, αγαπώ τη μικτή κουλτούρα, τη μεσογειακή κουλτούρα, την οριένταλ ενέργεια, την Ακρόπολη και φυσικά γνωρίζω κάποια νησιά, τη Σαντορίνη, την  Πάρο, την Αντίπαρο, άλλα πάω  στην Πάρο πολύ συχνά. Όλα τα νησιά είναι πολύ ωραία».

Η ίδια δηλώνει λάτρης της χώρας μας αλλά και της ελληνικής κουζίνας.

«Μου αρέσουν όλα. Σαλάτα, μουσακάς, ψάρι, κρέας. Μου αρέσει η αίσθηση της ζωής των Ελλήνων που πολύ κοντά στην ζωή των Ιταλών οπότε νιώθω σαν στο σπίτι μου».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα