Βάσεις 2010 σήμερα Τετάρτη 25 Αυγούστου. Δείτε

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 3545 άτομα
Βάσεις 2010 σήμερα Τετάρτη 25 Αυγούστου. Δείτε

Τελείωνει σε λίγες ώρες η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, καθώς ανακοινώνονται σήμερα πρωί της Τετάρτης οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Φέτος οι βάσεις αναμένεται να είναι πεσμένες, σε όλα τα επιστημονικά πεδία, σε σχέση με άλλες χρονιές και έτσι το κατώφλι του πανεπιστημίου θα περάσουν και κάποιοι που έχουν γράψει μέτρια.

Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο οι βάσεις θα παρουσιάσουν πτώση από 100 ως 300 μόρια. Μικρή θα είναι η πτώση στις Νομικές σχολές και μεγαλύτερη στις φιλολογικές σχολές. Ακόμα μεγαλύτερη πτώση αναμένεται στα τμήματα της Αγγλικής φιλολογίας, εξαιτίας των κακών επιδόσεων στο ειδικό μάθημα της ξένης γλώσσας.

Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση από 100 ως 300 μόρια, λόγω της κακής επίδοσης στο μάθημα της φυσικής, ενώ σε σχολές όπως το χημικό και το φυσικό αναμένεται πτώση από 20 ως 200 μόρια.

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο η πτώση αναμένεται από 200 ως 350 μόρια, με την φυσική να ρίχνει τις βάσεις κυρίως σε νοσηλευτικές σχολές. Σταθερή ωστόσο φαίνεται να μένει η Ιατρική με 19.400 μόρια.

Στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο η πτώση φαίνεται να είναι από 150 ως 300 μόρια, ενώ στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση έως και 600 μόρια. Πάντως κάποιο δεν αποκλείουν σε ορισμένα ΤΕΙ οι βάσεις φέτος να είναι έως και 1000 μόρια χαμηλότερα από πέρυσι.

Μην ξεχνάτε: Ενημερωθείτε τόσο για το καθεστώς των μετεγγραφών όσο και για τις βάσεις προηγούμενων ετών.

Το madata.gr και σε αυτή τη στιγμή των ανακοινώσεων των βάσεων όπως και στις Πανελλαδικές εξετάσεις θα βρίσκεται δίπλα στους νέους πλέον φοιτητές και σπουδαστές.

Δείτε εδώ αναλυτικά την ώρα της ανακοίνωσης τις βάσεις, συγκρίσεις, αναλύσεις.

Καλά αποτελέσματα!

Madata.GR - Βάσεις 2010: Οι εκπλήξεις και εκτιμήσεις

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα