Πανελλαδικές εξετάσεις: Αποτελέσματα για τους αποφοίτους ΤΕΕ

Χαμηλές επιδόσεις σημείωσαν οι απόφοιτοι των σχολών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στις πανελλαδικές, καθώς περισσότεροι από τους μισούς βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση.

Παράλληλα, είναι υψηλά και τα ποσοστά που συγκέντρωσαν βαθμούς από 0 έως 5.

Οι αριστούχοι είναι ελάχιστοι ενώ σε τρία μαθήματα δεν υπάρχει ούτε ένας .

Οι υποψήφιοι μπορούν από τη Παρασκευή, να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους και από το Διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας http://www.ypepth.gr

Δείτε αναλυτικά στατιστικά

Λίγο βελτιωμένες σε σχέση με πέρυσι είναι οι φετινές επιδόσεις των αποφοίτων ΤΕΕ, με αποτέλεσμα ποσοστιαία να εισάγονται περισσότεροι στα ΤΕΙ. Ομως, λόγω της σημαντικής αύξησης των προσφερόμενων θέσεων στα ΤΕΙ (6.656 φέτος από 6.342 πέρυσι) ο συνολικός αριθμός κενών θέσεων, ιδίως στα περιφερειακά τμήματα ΤΕΙ, αναμένεται να είναι μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι. Από την άλλη, φέτος ο αριθμός των υποψηφίων από τα ΤΕΕ δείχνει να σταθεροποιείται μετά την περυσινή φυγή των μαθητών προς τα Ενιαία Λύκεια. Ενδεικτικά, φέτος εξετάστηκαν 14.014 μαθητές, πέρυσι 14.152 ενώ το 2006 είχαν συμμετάσχει στις εξετάσεις 19.629 απόφοιτοι ΤΕΕ.

Αυτά προκύπτουν από τις βαθμολογίες των φετινών υποψηφίων Β΄ κύκλου ημερησίων ΤΕΕ στις ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις για μία από τις 6.656 θέσεις των ΤΕΙ που τους διατίθενται (το 14,5% των συνολικών θέσεων στα ΤΕΙ). Ειδικότερα:

n Φέτος δικαίωμα πρόσβασης κατοχυρώνουν 13.678 υποψήφιοι (13.789 πέρυσι), οι οποίοι εξετάστηκαν στα Νέα Ελληνικά, ενώ στα Μαθηματικά εξετάστηκαν 14.014 υποψήφιοι (14.152 πέρυσι ). Κάτω από τη βάση έγραψε στα Νέα Ελληνικά το 56,78% (πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 58,48%) και το 67,46% στα Μαθηματικά (68,71% πέρυσι).

n Η αύξηση των βαθμολογιών πάνω από τη βάση στα Νέα Ελληνικά και στα Μαθηματικά θα οδηγήσει περισσότερους υποψηφίους πάνω από τη βάση, και άρα στην εισαγωγή σε κάποιο ΤΕΙ. Φέτος, διατίθενται στους υποψήφιους των ΤΕΕ 6.656 θέσεις. Πέρυσι είχαν διατεθεί 6.342 θέσεις εκ των οποίων έμειναν κενές 2.247.

n Βέβαια, πολλά θα κριθούν και στις επιδόσεις των υποψηφίων κάθε ειδικότητας στα αντίστοιχα μαθήματα. Πάντως, φέτος γενικά οι επιδόσεις βελτιώθηκαν. Ενδεικτικά, σε 6 μαθήματα οι υποψήφιοι φέτος πήγαν χειρότερα με πέρυσι (πέρυσι σε σύγκριση με το 2006 οι μαθητές είχαν πάει χειρότερα σε 10 μαθήματα), σε 6 καλύτερα (5 το 2007 σε σύγκριση με το 2006) και σε 5 μαθήματα οι επιδόσεις πάνω από τη βάση είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι (σε δύο μαθήματα είχε συμβεί αυτό το 2007 σε σύγκριση με το 2006). Οι ονομαστικές μηχανογραφικές καταστάσεις με τους βαθμούς θα παραδοθούν σήμερα στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας. Οι υποψήφιοι μπορούν από σήμερα μετά τις 10 π.μ. να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους και από το Διαδίκτυο (στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπ. Παιδείας www.ypepth.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά των ονομαστικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Ονομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο) με κεφαλαία.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα