Ο φίλος Κώστας Γρίμπιλας

Γνώρισα τον Κώστα Γρίμπιλα πριν δώδεκα χρόνια ακριβώς.  Σεπτέμβρη του 2001. Η Ρούλα Κορομηλά συγκροτούσε την ομάδα της για την πρωινή εκπομπή "Καλώς τους", που ετοίμαζε για τον ALPHA. Φυσικά, η πανέξυπνη Ρούλα με το αλάνθαστο επαγγελματικό της κριτήριο, είχε επιλέξει  ό,τι καλύτερο υπήρχε από δημοσιογράφους  στην πιάτσα,  πολλοί εκ των οποίων, έκαναν  αυτόνομη καριέρα στα κανάλια αργότερα. Μαρία Ηλιάκη, Γιώργος Σατσίδης, Παύλος Σταματόπουλος Μαργαρίτα Δρούτσα, Βαλεντίνο, Βίκη Χαντζή, Πάτρα  Ανδρουλάκη, Τάνια Ιακωβίδου (νυν πολιτικός) , Γιώργος Μπέζας, Κώστας Γρίμπιλας και η αφεντιά μου. Μέσα στην τριετία, που η εκπομπή ήταν στον αέρα, πέρασαν από σημαντικές θέσεις, ο Βαγγέλης Περρής, ο Γρηγόρης Μελάς ,η Δήμητρα Γκουντούνα και η σεφ Ιωάννα Τσολομίτη.

Ο Κώστας Γρίμπιλας ήταν τότε ένας νεαρός, που δεν περνούσε με τίποτα απαρατήρητος. Δίμετρος, όμορφος, με απίστευτα γαλάζια μάτια, ξύπνιος, και καπάτσος αλλά και πολύ δουλευταράς, έγινε γρήγορα ο αγαπημένος της Ρούλας και τη δεύτερη σεζόν  μοιραστήκαμε τον συντονισμό της εκπομπής. Εκείνος στο πλατό και εγώ στο κοντρόλ. Παρά το γεγονός, ότι τρωγόμασταν  συνεχώς - γιατί εγώ ποτέ δεν ήμουνα στην ώρα μου στο κοντρόλ και έπρεπε να με καλύπτουν από σκηνοθέτες μέχρι τηλεφωνήτριες, μην το πάρει χαμπάρι η Ρούλα και με μπινελικώσει στον αέρα, πράγμα που είχε συμβεί ούκ ολίγες φορές-  ο Κώστας, δεν άφηνε ποτέ κανένα κενό  στην ροή  της εκπομπής, ώστε να μην εκτεθούμε. Ακόμη και αν δεν ήταν δουλειά του. Αυτό είχα εκτιμήσει καταρχήν στον Κώστα Γρίμπιλα  αλλά και το γεγονός ότι ήταν  από καλή πάστα, φιλότιμος και έξυπνος άνθρωπος, που μπορούσες να συννενοηθείς μαζί του.

Καθημερινή τριβή τριών σεζόν, εξοντωτικοί ρυθμοί,  επιτυχίες, ταξίδια  αλλά και πολλές φορές   χαμηλές πτήσεις σε νούμερα τηλεθέασης, ήταν αφορμή για διαφωνίες  αλλά και  γέλια ικανοποίησης και πολλές αστείες πλάκες. Έφυγα από την εκπομπή πριν το τέλος της τρίτης σεζόν, αποδεχόμενος πρόταση για μία παραγωγή  στην κρατική τηλεόραση από τη Δήμητρα Γκουντούνα. Με το τέλος της σεζόν η εκπομπή της Ρούλας στον ALPHA ολοκλήρωσε τον κύκλο της και η ομάδα  απορροφήθηκε σε άλλα κανάλια και εκπομπές. Δύο χρόνια αργότερα ο Κώστας  θα έφευγε φαντάρος (νομίζω στη Χίο)  και ήρθε να  χαιρετήσει τη Δήμητρα Γκουντούνα και εμένα στα γραφεία μας.  Ηταν η τελευταία φορά, που τον είδα από κοντά, ενώ η μόνη δια ζώσης επαφή, που είχα με άτομο της ομάδας εκείνης, ήταν η σεφ Ιωάννα Τσολομίτη, με την οποία συνέχισα να συνεργάζομαι και στην νέα εκπομπή.
Αύγουστος του 2008 ...Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει στην Ελλάδα, αφού βρίσκομαι με την γυναίκα μου σε διακοπές στην Κεντρική Ευρώπη και παρακαλουθώ ράφτινγκ σε ένα παραμυθένιο χωριό (Κρούμλοβ) στα σύνορα Τσεχίας – Αυστρίας, όταν χτυπάει το τηλέφωνο...

Είναι η Ιωάννα Τσολομίτη: «Νάσο, ο Κώστας κινδυνεύει... είναι στο Ωνάσειο και χρειάζεται αίμα, πρέπει να κάνει μεταμόσχευση καρδιάς,  διαφορετικά έχει μόνο λίγους μήνες ζωής». Οι  λέξεις  της Ιωάννας με πυροβολούν: Ντουσόν .... Μύκονος ... χειρουργείο .... δότης ... Αυστραλία ... μπράβοι .... δολοφονία ... Κώστας ... Ωνάσειο !!!
Λέω στην Ιωάννα που βρίσκομαι και  κλείνω  άφωνος το τηλέφωνο, προσπαθώντας ασύντακτα να εξηγήσω στη γυναίκα μου αυτά που άκουσα.

Όταν  επέστρεψα στην Ελλάδα, μία βδομάδα μετά, έμαθα ότι όλα είχαν πάει καλά και η μεταμόσχευση είχε πετύχει. Ο Κώστας ήταν τότε 31 ετών. Άφησα τα πράγματα να ηρεμήσουν και όταν προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του, κατάλαβα από τον τηλεφωνητή ότι ήταν στην Αυστραλία. Παντρεύτηκε, έφτιαξε δική του επιχείρηση εκεί και επειδή το θέμα  είχε συνδεθεί με τον αδικοχαμένο Ντουσόν ήταν συνέχεια στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Μιλάγαμε πιά μέσω facebook και δεν θα ξεχάσω τη χαρά του όταν γεννήθηκε η κόρη του Κωνσταντίνα -  Αγγελική.

Κάποια στιγμή, ήταν να βγεί στον Γιώργο Παπαδάκη στον Αντ1  και  έστελνε μηνύματα στον υπολογιστή μου του τύπου:«Ξύπνα Λαναρά να μου πείς πως τα πήγα, βγαίνω σε πέντε....», για να πάρει  την απάντηση: «Η ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ»

Μια μέρα πριν ανακοινώσει στο facebook το πρόβλημα με την υγεία της κορούλας του, μιλούσαμε για τα σχέδιά μας. Ο Κώστας ετοίμαζε βιβλίο για την περιπέτεια της υγείας του με αδημοσίευτο υλικό, συνεντεύσεις  από τα πρόσωπα, που πρωταγωνίστησαν και την προσωπική του αφήγηση, για όλα αυτά που συνέβησαν στην ζωή του αλλά και την ευτυχία, που φάνηκε να «αγγίζει» τα τελευταία χρόνια. Πιθανόν να είχε υπόψιν του το τελευταίο κεφάλαιο να κλείνει με την Κωνσταντίνα  - Αγγελική  χαμογελαστή. Όμως....

Κώστα ... σε περιμένουν πολλά κεφάλαια ακόμα, να τα γράψεις όλα φίλε ... και δεν μπορεί ... ΚΑΠΟΥ  ΜΕΣΑ  Σ’ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ Η ΕΥΤΥΧΙΑ.

Γράφει ο Νάσος Λαναράς (@Facebook) για το madata.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα