ΣΥΡΙΖΑ ... στη λογική και τα νεύρα μας

Με αφήνει παντελώς αδιάφορο η κόντρα του Νίκου Δένδια και της  Νέας Δημοκρατίας  με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε πρόκειται για «βίλες», είτε πρόκειται για δηλώσεις του βουλευτή Διαμαντόπουλου, είτε πρόκειται για μονταρισμένα βίντεο, είτε για εμπρηστικές ...νουθεσίες του υπουργού προς την αξιωματική αντιπολίτευση  να επιστρέψει στη νομιμότητα.

Είναι προφανές πως μετά τις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και ελαφρά ενίσχυση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, χτύπησαν καμπανάκια και στους μεν και στους δε.

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας πως δεν έχει αντίκρισμα το φλέρτ με κάθε είδους αντιεξουσιαστή, αναρχοαυτόνομο, επαναστάτη ποπολάρο, αντιδραστικό, πανελίστα στον Στέφανο Χίο, Ιντιάνα Τζόουνς  και ακτιβιστή,  που μάχεται για την προστασία των κολεόπτερων, προσπαθεί να… μαζευτεί και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με τους «νοικοκυραίους»,  που απαντάνε στις δημοσκοπήσεις και  βασικά θέλουν την ησυχία τους. Τυχαία έπλεξε  ο Τσίπρας το εγκώμιο στον Ομπάμα και την οικονομική του πολιτική; Δεν νομίζω!

Η δε κυβέρνηση,  βλέποντας πως , παρά τα εξοντωτικά μέτρα  οι «νοικοκυραίοι», που απαντάνε στις δημοσκοπήσεις, συνεχίζουν να «ανέχονται» την πολιτική της ως... αναγκαίο κακό, παίζει αυτό το ντεμοντέ παιχνίδι της κινδυνολογικής αντζέντας περί κατάλυσης της νομιμότητας, βίας , αναρχίας  και τις 7 πληγές του Φαραώ, όλες μαζί ταυτόχρονα. Στόχος της, να εκβιάσει επ’ αόριστον αυτή την ανοχή και τη συναίνεση των «νοικοκυραίων»  και αν μπορεί να την ενισχύσει.

Και φτάνουμε τώρα στο σημείο, που πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα : Ποιοί είναι τέλος πάντων αυτοί  οι «νοικοκυραίοι» ;

Για τον ΣΥΡΙΖΑ , είναι όλοι εκείνοι,  που πλήττονται από τα επώδυνα μέτρα  με τα τρία μνημόνια και πρέπει να εξεγερθούν εναντίον της τρικομματικής κυβέρνησης,  που ξεπουλά τη χώρα. Να την ανατρέψουν , ώστε να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας πρωθυπουργός, ο οποίος θα πείσει ολόκληρο τον πλανήτη πως εφαρμόζει λάθος οικονομική πολιτική και πως η δική του είναι καλύτερη και ομορφότερη.Το μυστικό δε αυτής της πολιτικής, το κατέχουν αποκλειστικά, ο Σκουρλέτης , ο Βούτσης, η Βαλαβάνη , η Κωνσταντοπούλου και κυρίως ο Πάντζας.

Για την κυβέρνηση «νοικοκυραίοι» είναι επίσης, όλοι αυτοί που πλήττονται από τα επώδυνα μέτρα των τριών μνημονίων, αλλά είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να πλήττονται (Α! στο καλό... γελάσαμε πάλι), γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα βγει η χώρα από το αδιέξοδο και θα μπορούν τα εγγόνια μας το 2040, να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και να κάνουν όνειρα για ένα καλύτερο αύριο με κεντρική θέρμανση και πετρέλαιο στον καυστήρα.

Να σας πω ένα μυστικό κύριοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ;

Νοικοκυραίοι, είναι όλοι οι πολίτες, που βαρεθήκανε πια αυτά τα παλιακά  πολιτικά παιχνίδια. Που, σας πήρανε χαμπάρι και δεν μασάνε από δήθεν κόντρες για ανεγκέφαλα πολιτικά ακροατήρια και  επικοινωνιακές  ακροβασίες για δημιουργία εντυπώσεων.

Μαζευτείτε! Κόψτε τις μαλακίες και ...το λαιμό σας για να βγάλετε τη χώρα από το λούκι, που τη βάλατε όλοι σας ,κυβερνώντας 40 χρόνια. Η κυβέρνηση  με αποτελεσματική, ανθρωποκεντρική  πολιτική και η αντιπολίτευση με ουσιαστικές προτάσεις . Αφήστε το μούζικαλ και την επιθεώρηση για τους ηθοποιούς.

Γράφει ο Νάσος Λαναράς (@Facebook) για το madata.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα