Ο Μανωλάκης πάει διακοπές ...

FROM : @manolakis
TO: @nikolakis

Φίλε Νικολάκη, σου στέλνω αυτό το e-mail για να σε αποχαιρετήσω. Γιατί από αύριο δεν θα μπορώ να σου στείλω όχι mail αλλά ούτε σήματα καπνού.

Πάω στο Άνω Μαυρολιθάρι Ιωαννίνων. Βασικά δεν πάω οικειοθελώς αλλά με στέλνουν πακέτο για δύο μήνες.  Κάτι η τιμωρία για τις εκπομπές που έβλεπα, κάτι τα οικονομικά της οικογένειας, εγώ θα κάνω τελικά διακοπές στην κορυφή της Πίνδου. Γιατί, όπως λέει ο μπαμπάς μου, όχι λεφτά για κανονικές διακοπές δεν έχουμε αλλά ούτε για γρανίτα από το περίπτερο.

Έτσι λοιπόν με στέλνουν στη γιαγιά Ευπραξία, στο χωριό. Να πάρω καθαρό αέρα και να αποκτήσω κόκκινα μάγουλα. Με βλέπω να γυρνάω στην Αθήνα το φθινόπωρο σαν την Χάιντι κουρεμένη. Ένα σου λέω μόνο. Υψόμετρο 1.400 μέτρα. Βγαίνεις έξω από το σπίτι και βλέπεις παντού στάνες. Στάνη αριστερά, στάνη δεξιά, στάνη κατά τα βραχάκια, στάνη κατά τα πευκάκια, στάνες ολούθε, όπως έλεγε ο Μπρίλης.

Και το χειρότερο; Θα πάω στο Μαυρολιθάρι με τον αχώνευτο θείο Μπάμπη, τη βλαχάρα γυναίκα του, τη θεία Λούλα και τα δύο ηλίθια ξαδέλφια μου.  Αυτή δεν είναι μια απλή οικογένεια.  Είναι η οικογένεια Μπάντι στο πιο πλούσιο.  Να φανταστείς, ο πατέρας μου και αδελφός του τον λέει «παλιολινάτσα» και «λαμόγιο».  Η μάνα μου μουτζώνει τον θείο Μπάμπη κάθε φορά, που βγαίνει από την πόρτα, σαν τον Μαυρογιαλούρο και τον φωνάζει «κομματόσκυλο» και «Γκρούεζα».  

Όλα αυτά βέβαια έχουν την εξήγηση τους... γιατί τι ήταν ο θείος Μπάμπης πριν γίνει κυβέρνηση το κόμμα του; Ένας απλός μεταφορέας λαθρομεταναστών ήταν. Έβαζε στο πορτ – μπαγκάζ Αλβανούς λαθρομετανάστατες από τους Άγιους Σαράντα και τους έβγαζε στο Μαυρολιθάρι, παστωμένους σαν σαρδέλες με αφυδάτωση. Έπαιρνε δε, χίλια ευρώ το κεφάλι ο ...businessman.  

Μέχρι, που μια ωραία πρωία έγινε κυβέρνηση το κόμμα του και βρέθηκε ο θείος Μπάμπης εν μία νυκτί, διευθύνων σύμβουλος σε εταιρία – βιτρίνα, που ξέπλενε χρήμα για το κόμμα. Έπαιρνε δε, έργα με ανάθεση και τις ανάλογες επιδοτήσεις από την ευρωπαϊκή ένωση.  Η εταιρία δήλωνε ζημιές και τα κέρδη πήγαιναν στο κόμμα.  Διότι Νικολάκη, ένα κόμμα έχει έξοδα. Τι να φτουρήσουν τα κουπόνια των μελών;

Ο θείος Μπάμπης, με μισθό 120.000 ευρώ το μήνα, μετακόμισε από το δυάρι στα Πατήσια σε μεζονέτα 300 τ.μ. στον Διόνυσο.  Αγόρασε Porsche Cayenne και άλλαζε τα Rolex σαν να ήταν Swatch.  Όταν έπεσε εκείνη η κυβέρνηση, η εταιρία δήλωσε πτώχευση και εξαφανίστηκε όπως εμφανίστηκε. Εν μία νυκτί. Ο θείος Μπάμπης όμως έμεινε με ακίνητα 4 εκατομμυρίων ευρώ και 8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε τράπεζα της Ζυρίχης.  Όλα αυτά πολύ παλιά.  Δεν θυμάμαι που και πότε. Άλλωστε, είμαι και μικρό παιδί...

Η αποθέωση όμως είναι η θεία Λούλα.  Η ροδαλή χωριατοπούλα απ΄το Κάτω Μαυρολιθάρι, που την είδε ο θείος Μπάμπης Δεκαπενταύγουστο στο πανηγύρι, να χορεύει την «Παπαλάμπραινα» και την ερωτεύθηκε.  

Τραγούδαγε, σου λέει, ο Πετρολούκας Χαλκιάς 6,5 ώρες για να σέρνει τον χορό η Λούλα, με άσπρη γόβα, κλαρωτή φούστα και πλαστικά κόκκινα σκουλαρίκια. Να χορεύει η Λούλα την τεράστια επιτυχία «έχει μέλι, έχει μέλι του κουμπάρου το κουνέλι» και ο θείος Μπάμπης να κολλάει αβέρτα τα πεντοχίλιαρα στο κούτελο του Πετρολούκα, μέχρι το χάραμα.  

Αν δεις όμως τώρα τη θεία Λούλα δεν θα την γνωρίσεις. Που πήγε εκείνη η αγνή τσελιγκοπούλα, που φύλαγε 45 προβατίνες και 60 γίδια σε ραχούλα της Πίνδου, έχοντας μόνη συντροφιά τη ρόκα της και το τιτίβισμα των πουλιών, όπως θα έλεγε και ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου;

ΕΓΙΝΕ FASHION ICON!

Να δεις τη Λούλα στη Βουκουρεστίου να μπαίνει στην Hermes με τη φωτογραφία της Βικτόρια Μπέκαμ και να παραγγέλνει το ίδιο μοντέλο τσάντα, που κρατάει η Βικτόρια, των 20.000 ευρώ. Να το παίρνει δε αυθημερόν.  Η Βανδή σου λέει, μπαίνει σε λίστα αναμονής 3 μήνες.  Μέχρι να φτάσει η Λούλα στην Ακαδημίας, έφτανε ο λογαριασμός τις 60.000 ευρώ. Ο Καίσαρης... κολλητός της.  Έβγαινε και την κέρναγε freddocino στου Zonars.  

Επειδή όμως το DNA, που κουβαλάει ο καθένας είναι άτιμο πράγμα, φίλε Νικολάκη, μετά τα ψώνια στη Βουκουρεστίου, η Λούλα κατέβαινε στο τυροπιτάδικο του Νώντα στην Αθηνάς για γνήσια Ηπειρώτικη μυζιθρόπιτα.  

Με αυτούς θα ταξιδέψω αύριο στο χωριό φίλε και δεν επιτρέπονται και τα lexotanil στην ηλικία μου. Α, και με τα δύο ξαδέλφια μου. Για αυτά όμως δεν σου γράφω τίποτα γιατί ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, όπως έλεγε και η Λιλί Παπαγιάννη στο «Δεσποινίς Διευθυντής».  

Καλό καλοκαίρι φίλε Νικολάκη και αν δεν βρω άλλο τρόπο να επικοινωνήσω μαζί σου, θα σου στείλω γράμμα με ταξιδιωτικό περιστέρι απ΄τη βουνοκορφή.

Μανωλάκης

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα