Βραδινή περιποίηση: Ποια είναι η κατάλληλη ρουτίνα για το δέρμα σας

Βραδινή περιποίηση: Ποια είναι η κατάλληλη ρουτίνα για το δέρμα σας

Το κάθε άτομο έχει τη δική του ρουτίνα νυχτερινής περιποίησης δέρματος. Γενικότερα, δεν υπάρχει μια ρουτίνα που είναι ιδανική για όλους, αλλά υπάρχουν κάποια μυστικά περιποίησης που κάνουν θαύματα στις περισσότερες επιδερμίδες. Επιπλέον, η εφαρμογή προϊόντων με συμπυκνωμένα, ενεργά συστατικά και το φινίρισμα με σφράγιση με υγρασία είναι τα κλειδιά για την επιτυχία της επιδερμίδας.

Πλύνετε το πρόσωπο και το λαιμό σας

Το να κοιμάστε με το μακιγιάζ σας είναι μια βασική αμαρτία για τη φροντίδα του δέρματος. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν κοινή λογική, είναι σημαντικό να ξεπλένετε τα καθημερινά προϊόντα δέρματος και ακαθαρσίες από το πρόσωπο και το λαιμό σας πριν εφαρμόσετε θεραπείες. Εάν δεν ξεκινήσετε με έναν καθαρό γυμνό καμβά, τα νυχτερινά προϊόντα σας δεν θα λειτουργήσουν με τις καλύτερες δυνατότητές τους.

Χρησιμοποιήστε τόνερ

Ένα φυσικό τονωτικό έρχεται δίπλα στα καθαρά υπολείμματα που έχουν απομείνει (συμπεριλαμβανομένων των χαλαρωμένων ρύπων, των ελαίων και των νεκρών κυττάρων του δέρματος) από τον καθαρισμό (ή την απολέπιση). Ενυδατώνει σε βάθος και εξισορροπεί τα επίπεδα pH του δέρματος, με αποτέλεσμα μια απαλή, ανανεωμένη επιδερμίδα.

Εφαρμόστε έναν ορό

Το πρωί είναι μια εξαιρετική στιγμή για να χρησιμοποιήσετε έναν ορό με αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, σαν έναν ορό που τονώνει. Αυτό συμβαίνει επειδή προστατεύουν το δέρμα σας από τις ελεύθερες ρίζες που θα συναντήσετε όλη την ημέρα. Αλλά το βράδυ, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν πολυβιταμινούχο επανορθωτικό ορό που μπορεί να διεισδύσει βαθιά στο δέρμα σας ενώ κοιμάστε.

Χρησιμοποιήστε μια κρέμα ματιών

Εφαρμόστε μια κρέμα ματιών νύχτας που προορίζεται για την περιοχή κάτω από τα μάτια σας. Οι ενυδατικές κρέμες προσώπου απλά δεν το κόβουν για αυτό που πραγματικά χρειάζονται τα μάτια μας. Η χρήση μιας αντιγηραντικής κρέμας ματιών με ρετινόλη είναι απαραίτητη για να βοηθήσετε στην εξομάλυνση των λεπτών γραμμών και των ποδιών της χήνας γύρω από τα μάτια, ώστε να ξυπνάτε με λαμπερά μάτια και με θαμνώδη ουρά.

Εφαρμόστε μια θεραπεία κηλίδων

Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε τοπικές θεραπείες τη νύχτα όταν το σώμα σας βρίσκεται σε λειτουργία επισκευής. Για τα καλύτερα αποτελέσματα εξάλειψης των ελαττωμάτων και των μαύρων κηλίδων, θα χρειαστείτε ένα αφαίρεσης μαύρων κηλίδων με αντιβακτηριακά και αντιφλεγμονώδη δραστικά, καθώς και φωτεινές δυνάμεις για να φωτίσετε φυσικά τα σκοτεινά σημεία.

Ενυδάτωση

Η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας τόσο ενυδατώνει το δέρμα όσο και κλειδώνει όλες τις άλλες στρώσεις νυχτερινών προϊόντων που έχετε εφαρμόσει. Το βράδυ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιο παχύρρευστη κρέμα νύχτας από αυτή που θα χρησιμοποιούσατε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα που καθαρίζει τις ελεύθερες ρίζες με θρεπτικά αντιοξειδωτικά.

Χρησιμοποιήστε ένα βάλσαμο ρετινόλης για τη νύχτα

Εφαρμόζοντας ένα βάλσαμο ρετινόλης κατά τη διάρκεια της νύχτας που σταθεροποιείται για ώρες, δίνετε στα ισχυρά θρεπτικά συστατικά την ευκαιρία να διεισδύσουν βαθιά και να απορροφηθούν πλήρως στο δέρμα. Η ρετινόλη μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση της σφριγηλότητας, του τόνου και της ελαστικότητας ενώ κοιμάστε.

Εφαρμόστε μια κρέμα λαιμού με ρετινόλη

Ο λαιμός μας παίρνει συχνά λιγότερο TLC από το πρόσωπό μας και μπορεί γρήγορα να δείξει τα σημάδια της γήρανσης χωρίς την κατάλληλη περιποίηση και προστασία του αυχένα. Κρατήστε αυτόν τον «λαιμό γαλοπούλας» μακριά με μια κρέμα λαιμού με ρετινόλη που μπορεί να μειώσει τα ενδεικτικά σημάδια γήρανσης σε μια από τις πιο ευαίσθητες και ορατές περιοχές του δέρματος.

Δέστε τα μαλλιά σας

Ενώ κοιμάστε, το πρόσωπό σας είναι ευάλωτο σε πολλούς απειλητικούς παράγοντες όπως μια βρώμικη μαξιλαροθήκη και τα άπλυτα μαλλιά. Δέστε τα μαλλιά σας σε έναν χαλαρό κότσο στην κορυφή του κεφαλιού σας, ώστε να μην κοιμάστε ποτέ απευθείας πάνω από τα μαλλιά σας και να εκθέσετε το δέρμα σας σε ένοχους που φράζουν τους πόρους.

Δοκιμή εμπλάστρου πριν χρησιμοποιήσετε ρετινόλη

Δεδομένου ότι χρησιμοποιείτε ισχυρότερα συστατικά όπως ρετινόλη ή οξέα απολέπισης, είναι καλύτερο να κάνετε ένα έμπλαστρο πριν εφαρμόσετε αυτά τα προϊόντα στο πρόσωπό σας. Το δέρμα μπορεί εύκολα να ερεθιστεί από ορισμένα συστατικά, καθιστώντας το patch test αναγκαιότητα.

πηγή: tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα