Αλλαγές στην Eurovision μετά τον χαμό – Η χώρα που αναμένεται να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό

Αλλαγές στην Eurovision μετά τον χαμό – Η χώρα που αναμένεται να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό

Η πλέον αμήχανη στιγμή της χθεσινοβραδινής – άκρως επεισοδιακής – Eurovision ήταν η στιγμή που έπρεπε να ανακοινωθούν οι βαθμοί των επιτροπών της χώρας στους συμμετέχοντες. Με δεδομένα τον αποκλεισμό του Joost Klein ο οποίος κατηγορήθηκε ότι κινήθηκε απειλητικά κατά μέλους της παραγωγής αλλά και την άρνηση της Ολλανδίας να ανακοινώσει τους βαθμούς μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι βαθμοί ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της EBU, Martin Österdahl.

Να σημειωθεί πως ο Martin Österdahl, με φόντο από την μια τον αποκλεισμό της Ολλανδίας και από την άλλη τις αντιδράσεις για την συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό έχει ακούσει τις τελευταίες ημέρες πολλά… γιουχαΐσματα ενώ βρισκόταν στο Malmo Arena.

Η άρνηση της Ολλανδίας να ανακοινώσει τους βαθμούς των επιτροπών δεν θα επιφέρει κάποιες επιπτώσεις στη χώρα σε επόμενη συμμετοχή της στη Eurovision. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το συμβόλαιο του Ολλανδικού ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού φορέα AVROTROS με την EBU λήγει φέτος και είναι σε σκέψεις να μην το ανανεώσουν. Αυτό σημαίνει πως ενδέχεται η Ολλανδία να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό της Eurovision.

Αν και είναι ιδιαίτερα νωρίς για να ανακοινώσει κάτι τέτοιο η Ολλανδία, έχει γίνει ξεκάθαρο από χθες το βράδη πως η χώρα του Joost Klein είναι οργισμένη με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ο καλλιτέχνης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή «Γεια σου» του ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής (12/05), ενώ το εθιμοτυπικό, θέλει τον πρόεδρο της EBU κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του νικητή της Eurovision, να παραδίδει τον φάκελο με τα αποτελέσματα, όμως εκείνος δεν εμφανίστηκε. Την παράδοση του φακέλου στο Nemo το οποίο και κέρδισε την Eurovision έκανε ο πρόεδρος του Reference Group της EBU.

 
«Προχώρησε σε απειλητική κίνηση προς την κάμερα αλλά δεν την άγγιξε»
Η ανακοίνωση του Ολλανδικού ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού φορέα AVROTROS που βγήκε το βράδυ του Σαββάτου (11/05) και αφορούσε τον Joost Klein και τα όσα συνέβησαν στα παρασκήνια ανέφερε πως προηγήθηκε ένα έντονο περιστατικό με πρόσωπο της παραγωγής χωρίς ωστόσο να υπάρχει έμπρακτη βία. Όπως τονίζεται στο κείμενο που δημοσιεύθηκε ο Joost Klein ζήτησε επανειλημμένα να μην τον βιντεοσκοπούν κατά τη διάρκεια των προβών κάτι που δεν έγινε σεβαστό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκνευριστεί και να κινηθεί απειλητικά προς την γυναίκα της παραγωγής που κρατούσε την κάμερα χωρίς όμως να την ακουμπήσει. Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση καταδικάζει κάθε μορφή βίας ωστόσο δεν θεωρεί ότι ο αποκλεισμός ήταν δίκαιη πράξη. Μετά το εν λόγω περιστατικό, η EBU αποφάσισε τον οριστικό του αποκλεισμό από την Eurovision.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα