Eurovision 2024: Πρωτοφανής τηλεθέαση για την ΕΡΤ

Eurovision 2024: Πρωτοφανής τηλεθέαση για την ΕΡΤ

Μια εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Μαρίνα Σάττι η οποία ερμήνευσε μοναδικά το «ZARI» και κέρδισε το πιο θερμό χειροκρότημα από το κοινό που βρισκόταν στο κατάμεστο Malmö Arena, στον Μεγάλο Τελικό της 68ης Eurovision 2024, όπου η Ελλάδα κατέλαβε την 11η θέση.

Φαντασμαγορικό θέαμα και πολλές εκπλήξεις επιφύλασσε η βραδιά του Τελικού, που πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας και καθήλωσε τους τηλεθεατές, όπως αποδεικνύεται από τα ποσοστά τηλεθέασης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Nielsen, η μετάδοση της Eurovision μεσοσταθμικά έκανε ποσοστό τηλεθέασης 71,6% στο δυναμικό κοινό (18-54) και 68,1% στο σύνολο, καθώς τον παρακολούθησαν 2.806.000 τηλεθεατές, με την κάλυψη (για ένα λεπτό) να φτάνει τους 4.874.000.

Στους αριθμούς αυτούς, πρέπει να προστεθούν και επιπλέον 566.000 πολίτες που παρακολουθούσαν τον Τελικό μέσω του ERTFLIX, δηλαδή όχι από την τηλεόραση αλλά από υπολογιστές, τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα, εκτινάσσοντας την πραγματική τηλεθέαση σε ποσοστά που δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι δεν έχουν καταγραφεί ποτέ στο παρελθόν, όπως αναφέρουν από την ΕΡΤ.

Η εμφάνιση της ελληνικής συμμετοχής κέρδισε την προτίμηση του κοινού, που της έδωσε 85 βαθμούς, φέρνοντάς την στην 8η θέση. Η Ελλάδα συγκέντρωσε συνολικά 126 βαθμούς, 41 από τις επιτροπές και 85 από το κοινό.

Μεγάλη νικήτρια στέφθηκε η Ελβετία με το Nemo και το τραγούδι «Τhe Code».

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα