Eurovision 2024: Νέα αποχώρηση – Παραιτήθηκε η Νορβηγίδα Αλεσάντρα Μέλε

Eurovision 2024: Νέα αποχώρηση – Παραιτήθηκε η Νορβηγίδα Αλεσάντρα Μέλε

Περυσινή εκπρόσωπος της Νορβηγίας θα ανακοίνωνε το φετινό δωδεκάρι της χώρας στην Eurovision, όμως, λόγω της κατάστασης στην Μέση Ανατολή αποφάσισε να αποχωρήσει λέγοντας «λευτεριά την Παλαιστίνη».

Η φετινή διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision έχει μετατραπεί στην πιο χαοτική όλων των εποχών, με την πολιτική και όχι την μουσική να είναι στο προσκήνιο.

Μετά τον αποκλεισμό του Ολλανδού εκπροσώπου Joost Klein, με απόφασή της η Αλεσάντρα Μέλε που εκπροσώπησε την Νορβηγία και φέτος θα ανακοίνωνε το δωδεκάρι της κριτικής επιτροπής της χώρας στον διαγωνισμό, αποχώρησε λέγοντας «λευτεριά την Παλαιστίνη».

Πιο συγκεκριμένα η Μέλε ανέφερε: «Απόψε έπρεπε να μοιράσω τους πόντους της Νορβηγίας κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision», ανέφερε σε ένα βίντεο στο Instagram. «Αν και είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω, πήρα την απόφαση να αποσυρθώ».

«United By Music – το σύνθημα της Eurovision – είναι ο λόγος που ασχολούμαι με τη μουσική. Να ενώνω τους ανθρώπους, να τους φέρνω κοντά. Αλλά αυτή τη στιγμή αυτές οι λέξεις είναι απλά κενές λέξεις. Γίνεται μια γενοκτονία και σας ζητώ από όλους σας να ανοίξετε τα μάτια σας, να ανοίξετε την καρδιά σας. Αφήστε την αγάπη να σας οδηγήσει στην αλήθεια. Είναι ακριβώς μπροστά σας. Λευτεριά την Παλαιστίνη», τόνισε.
Δείτε το βίντεο:

.tovima.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα