Eurovision 2024: Η Loreen θα σπάσει το πρωτόκολλο και δεν θα δώσει το τρόπαιο στο Ισραήλ σε περίπτωση νίκης

Eurovision 2024: Η Loreen θα σπάσει το πρωτόκολλο και δεν θα δώσει το τρόπαιο στο Ισραήλ σε περίπτωση νίκης

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την συμμετοχή του Ισραήλ στο διαγωνισμό της Eurovision εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα. Η εκπρόσωπος του Ισραήλ Εντέν Γκολάν, κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της στον β’ ημιτελικό της Eurovision ήρθε αντιμέτωπη με αρκετές αποδοκιμασίες κάτι που όμως η παραγωγή φρόντισε να καλύψει με τον ήχο ψεύτικων χειροκροτημάτων.

Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό και κατά την πρόβα της πριν τη διεξαγωγή του τελικού της Eurovision.
Η νέα αντίδραση για την συμμετοχή του Ισραήλ έρχεται από τη Loreen η οποία κέρδισε τον περσινό διαγωνισμό. Η τραγουδίστρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun αρνείται να δώσει το τρόπαιο στο Ισραήλ σε περίπτωση που πάρει την νίκη. 
 
Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρει: «Η δύο φορές νικήτρια είπε στους παραγωγούς ότι θα σπάσει το πρωτόκολλο και δεν θα κάνει την τακτική παράδοση λόγω της σύγκρουσης του έθνους στη Γάζα». Η Loreen έχει επιμείνει δημόσια ότι ο διαγωνισμός πρέπει να συνεχιστεί για να φέρει θετικότητα στον κόσμο.

Ωστόσο, όπως φαίνεται οι εντάσεις στα παρασκήνια όλο και ενόψει του μεγάλου αποψινού τελικού.

 «Περήφανη για τη χώρα μου και τους ανθρώπους της»
Λίγη ώρα πριν ανέβει στην σκηνή της Eurovision, η εκπρόσωπος του Ισραήλ Εντέν Γκολάν, θέλησε να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές της εν μέσω διαμαρτυριών για τη συμμετοχή της στον μουσικό διαγωνισμό.

«Στέκομαι σε αυτή τη σκηνή με τόση υπερηφάνεια. Περήφανη για το τραγούδι μας και τη σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει γι’ αυτό. Περήφανη για τη χώρα μου και τους ανθρώπους της» γράφει η Ισραηλινή τραγουδίστρια.

«Νιώθω την αγάπη και την υποστήριξή σας από χιλιόμετρα μακριά ότι τίποτα και κανείς δεν μπορεί να με λυγίσει. Απόψε μοιράζομαι τη φωνή μας και θα δώσω την καλύτερη ερμηνεία που μπορώ. Σας αγαπώ» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 
Έντονο επεισόδιο στα παρασκήνια με μέλος της Ισραηλινής συμμετοχής
Άκρως επεισοδιακή είναι η φετινή Eurovision με τις εξελίξεις να διαδέχονται η μια την άλλη. Από την μια ο αποκλεισμός του Ολλανδού Joost Klein ο οποίος κατηγορείται ότι κινήθηκε απειλητικά κατά μέλους της παραγωγής και από την άλλη οι αντιδράσεις για την συμμετοχή του Ισραήλ, έχουν τραβήξει τα βλέμματα πάνω στον φετινό διαγωνισμό.

Πριν λίγη ώρα, οι συμμετοχές πραγματοποίησαν τις τελικές τους πρόβες πριν παρουσιάσουν ζωντανά για μια ακόμα φορά τα τραγούδια της. Πριν από αυτό όμως, έγινε το flag parade, δηλαδή η παρέλαση των εκπροσώπων των χωρών με τις σημαίες.

Αρκετοί καλλιτέχνες, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, δεν εμφανίστηκαν στο flag parade ως σιωπηλή διαμαρτυρία για την συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό.

Η Μαρίνα Σάττι, ο εκπρόσωπος της Ελβετίας αλλά και η εκπρόσωπος της Ιρλανδίας δεν εμφανίστηκαν στο flag parade.

Να σημειωθεί πως το Bambie που εκπροσωπεί την Ιρλανδία δεν εμφανίστηκε ούτε στην πρόβα. Λίγη ώρα μετά, σε ανάρτηση στο Instagram τοποθετήθηκε επί του θέματος.

«Αγαπητό Coven, υπήρχε μια κατάσταση ενώ περιμέναμε να πάμε στη σκηνή για την πρόβα παρέλασης σημαίας, την οποία ένιωσα ότι χρειαζόταν επείγουσα προσοχή από την EBU. Η EBU έχει πάρει αυτό το θέμα στα σοβαρά και έχουμε κάνει μια συζήτηση σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Αυτό σημαίνει ότι έχασα την πρόβα του κουστουμιού μου – λυπάμαι πραγματικά για τους θαυμαστές που ήρθαν να με δουν. Ελπίζω αλήθεια να σας δω στην σκηνή απόψε» έγραψε χαρακτηριστικά.

   
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open, η απουσία τόσο της Μαρίνας Σάττι όσο και των άλλων δύο χωρών από το flag parade έγινε σε συνεννόηση με την EBU ενώ αναφέρθηκε και ένα περιστατικό το οποίο συνέβη με έναν εκπρόσωπο της ισραηλινής αποστολής και συγκεκριμένα με την στυλίστρια του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η στυλίστρια έβγαλε φωτογραφίες τους εκπροσώπους των χωρών που δεν πήγαν στο flag parade και οι ίδιοι αντέδρασαν καθώς δεν επιτρέπεται να μαγνητοσκοπούνται ή να ηχογραφούνται όταν δεν το επιλέγουν οι ίδιοι.

Η αντιμετώπιση από την Ισραηλινή πλευρά φέρεται να ήταν ιδιαίτερα άσχημη και εξελίχθηκε σε έντονο επεισόδιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα