Σοκαρισμένοι στο πλατό του ΣΚΑΪ από το «θάρρος» των Βρετανών δημοσιογράφων

Σοκαρισμένοι στο πλατό του ΣΚΑΪ από το «θάρρος» των Βρετανών δημοσιογράφων

Οι σκληρές ερωτήσεις που δέχτηκε η Λιζ Τρας από δημοσιογράφο του BBC στάθηκαν η αφορμή για να συζητούσαν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας στον τομέα της ενημέρωσης.

Το πάνελ αφού εξέφρασε την… έκπληξη του για την ερώτηση, αναρωτήθηκε αν ένας Έλληνας δημοσιογράφος θα μπορούσε να ρωτήσει κάτι αντίστοιχο τον πρωθυπουργό εδώ, καταλήγοντας ομόφωνα πώς κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί.

Ο καθένας ωστόσο είχε τη δική του εξήγηση για τους λόγους, με τον Άρη Πορτοσάλτε να λέει ότι δεν αντέχει το πολιτικό μας σύστημα και τον Άκη Παυλόπουλο να θεωρεί ότι όποιος θα το «τολμούσε» θα χαρακτηριζόταν ως «βαλτός και πληρωμένος»…

Αναλυτικά ο διάλογος:
Πορτοσάλτε: Το πρώτο πράγμα που θαυμάζεις στη Βρετανία είναι την ψυχραιμία της κοινωνίας. Έχουν κοινοβουλευτισμό από το 1600.

Παυλόπουλος: Μου άρεσε πολύ η ερώτηση του δημοσιογράφου στην Τρας «αισθάνεσαι ότι γελοιοποιήθηκες;»

Οικονόμου: Και πάγωσε η Τρας!

Παυλόπουλος: Πάγωσε…

Οικονόμου: Αναρωτιέμαι ρε παιδιά… Αυτό το συζητούσαμε στο σπίτι με τη γυναίκα μου και λέμε «αυτή την ερώτηση θα την έκανε Έλληνας δημοσιογράφος;»

Πορτοσάλτε: Όχι δεν μπορεί…

 
Οικονόμου: Όχι είναι η απάντηση… Την έκανε δημοσιογράφος του BBC! Δεν την έκανε κάποιο υπόγειο…

Πορτοσάλτε: Του κρατικού δικτύου… Δεν μπορεί Έλληνας δημοσιογράφος να κάνει τέτοια ερώτηση στην Ελλάδα. Όχι γιατί θα φοβηθεί ο δημοσιογράφος στην Ελλάδα αλλά γιατί θα εξοβελιστεί με την πρώτη, όποιος διατυπώσει τέτοια ερώτηση. Και γιατί δεν αντέχει το πολιτικό μας σύστημα.

Οικονόμου: Να πεις τώρα στον πρωθυπουργό «αισθάνεστε ότι γελοιοποιηθήκατε;»… Δεν το έχω ακούσει ποτέ…

Παυλόπουλος: Την επόμενη μέρα, οποιοσδήποτε τολμούσε να κάνει την ερώτηση θα του έβαζαν ταμπέλα ότι είναι βαλτός και πληρωμένος από την άλλη μεριά…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα