Σασμός Spoiler: Έτσι άρχισε η βεντέτα! Το παιδί της Ανθούλας και είναι ένας Σταματάκης

Σασμός Spoiler: Έτσι άρχισε η βεντέτα! Το παιδί της Ανθούλας και είναι ένας Σταματάκης

Μετά την αποκάλυψη ότι η Αργυρώ είναι μαζί με τον Αστέρη, ο φόβος ότι θα πρέπει να βγει στην επιφάνεια ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούν να είναι μαζί, φουντώνει. Οσο κι αν προσπαθούν και οι δυο τους να μάθουν, τόσο πιο πολύ τα στόματα αυτών που ξέρουν κλείνουν ερμητικά.

Η Αργυρώ ζητά επίμονα από τη Μαρίνα και τη γιαγιά της απαντήσεις για το παρελθόν, αλλά βρίσκεται αντιμέτωπη με κλειστά στόματα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Αστέρη, καθώς η Καλλιόπη έχει πάρει όρκο σιωπής. Ο μόνος στον οποίο μιλά είναι ο παπα-Μιχάλης, ο οποίος όμως τυχαίνει να έχει μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τη γιαγιά Ειρήνη και η Καλλιόπη την ακούει. Την ίδια στιγμή θα δούμε να φτάνει στο χωριό και ο Αγγελος, ο οποίος έχει πάντα μαζί του μια φωτογραφία και με πολλή προσοχή αρχίζει να ψάχνει πράγματα για το παρελθόν του.

Σε μια επίσκεψη στο ιατρείο του, η Καλλιόπη ανοίγει ένα κουτάκι που έχει πάνω στο γραφείο του ο Άγγελος και ανακαλύπτει ένα οικογενειακό κειμήλιο. Αμέσως καταλαβαίνει ότι ο Άγγελος είναι το παιδί της Ανθούλας και είναι ένας Σταματάκης. Η Καλλιόπη στη συνέχεια λέει στον Άγγελο ότι έχουν συγγένεια από την πλευρά του άντρα της του Βασίλη και πως και αυτός είναι ένας Σταματάκης και μάλιστα του υπόσχεται να πάρει μερίδιο από τη μεγάλη περιουσία της οικογένειας. 

Στο μεταξύ ο Άγγελος, σε μια τυχαία επίσκεψη στο καφενείο, βλέπει κρεμασμένη στον τοίχο τη φωτογραφία με τις τρεις κοπέλες που έχει και ο ίδιος. Μαθαίνει από την Αννα ότι στη φωτογραφία είναι η ίδια, η Ανθούλα και η Παναγιώτα, η μητέρα της Άσπας. Ταραγμένος επισκέπτεται την Άσπα και κατορθώνει να μάθει ότι η μάνα της δεν πήγε ποτέ στην Αθήνα. Για την Ανθούλα, όμως, δεν ξέρει ακόμα τίποτα…

Ο λόγος που ο Βασίλης Σταματάκης σκότωσε εν ψυχρώ τον Μάρκο Βρουλάκη ήταν λόγος τιμής. Και από εκεί άρχισε η βεντέτα, σκοτώνοντας στη συνέχεια τον Βασίλη στη φυλακή. Οπως θα δούμε, η γιαγιά Ειρήνη μην αντέχοντας πια, λέει στη Μαρίνα ότι δεν ήταν το χωράφι η αιτία που σκοτώσανε τον γιο της. Σε φλας μπακ θα δούμε μια παλιά ερωτική ιστορία που κατέληξε σε τραγωδία. Από την άλλη, ποιος τα παρατάει όλα και φεύγει για την Αθήνα;

Πρόκειται για την Ανθούλα, η οποία ήταν ανιψιά του Βασίλη Σταματάκη. Η Ανθούλα αγάπησε τον Μάρκο, τον άντρα της Μαρίνας, και έμεινε έγκυος απ’ αυτόν. Αργότερα γέννησε ένα αγόρι, τον Αγγελο, αλλά η πίκρα, φόβος και η κατακραυγή του κόσμου αν μάθαιναν ότι έκανε ένα εξώγαμο με έναν παντρεμένο, την έφεραν στο σημείο να δώσει τέλος στη ζωή της. Ετσι ο Βασίλης Σταματάκης ανέλαβε να ξεπλύνει την ντροπή και την αυτοκτονία της ανιψιάς του.

serfare.com