Open: Βόμβα Σαββίδη με την απόκτηση του MEGA

Η απόκτηση του Mega είναι το μεγάλο σχέδιο που προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να υλοποιήσει ο ιδιοκτήτης του Open, Ιβάν Σαββίδης.

Μέχρι τα μέσα Μαΐου υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της «Τηλέτυπος», ιδιοκτήτριας εταιρείας του Mega Channel.

Οι τράπεζες που παρακολουθούν από κοντά τη συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αποκλείουν το όλο θέμα να έχει ολοκληρωθεί ακόμα και μέσα στον Μάρτιο.

Τις τελευταίες μέρες διαπιστώνεται ραγδαία αύξηση του ενδιαφέροντος για την ταινιοθήκη και το σήμα του Mega αλλά και για τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία, που πρόκειται να βγουν σε πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με το «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά», το πιο ζωηρό ενδιαφέρον προέρχεται από τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Open, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος επενδύει πάρα πολλά στην απόκτηση του Mega.

Μια κίνηση απολύτως λογική, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα ενίσχυε κατά πολύ το τηλεοπτικό προϊόν του.

Φαίνεται, όμως, ότι και ο μεγαλομέτοχος των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star, Γιάννης Βαρδινογιάννης, είναι έτοιμος να διεκδικήσει την ταινιοθήκη και το σήμα του Μεγάλου Καναλιού.

Ο ίδιος γνωρίζει από πρώτο χέρι το συγκεκριμένο προϊόν και θεωρεί ότι σε περίπτωση που καταφέρει να αποκτήσει την ταινιοθήκη, θα μπορέσει να ενισχύσει περαιτέρω τα δύο κανάλια που ήδη διαθέτει.

Ως γνωστόν, την πρόθεσή του να συμμετάσχει στη διαδικασία πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος έχει εκφράσει και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος έχει καταθέσει φάκελο στο ΕΣΡ, διεκδικώντας τη μία από τις δύο «ορφανές» τηλεοπτικές άδειες.

Μαρινάκης: «Mega…» το όνομα του νέου καναλιού – Πασίγνωστοι δημοσιογράφοι η επιτελική ομάδα

Έτοιμο το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη και ένα δεύτερο… «Mega» γεννιέται στο Περιστέρι. Δημοφιλείς δημοσιογράφοι στο δυναμικό του καναλιού.

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού έχει ήδη καταθέσει αίτηση στο ΕΣΡ για μία από τις άδεις που δεν έχουν ακόμα κάτοχο, ενώ έχει καταθέσει και εγγυητική επιστολή.

Παρόλα αυτά, το νέο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη θα εκπέμψει πρώτα διαδικτυακά, μέσα στον Μάρτιο και σε επόμενη φάση τηλεοπτικά.

Το ανθρώπινο δυναμικό

Οι εργασίες στο υπόγειο του κτιρίου όπου στεγάζεται ο Όμιλος Μαρινάκη, δηλαδή οι εφημερίδες «Νέα» και «Βήμα» είναι πυρετώδεις. Η διευθύντρια του καναλιού, Πόπη Τσαπανίδου και η επιτελική ομάδα της συνθέτουν ένα πολύ «δυνατό» τηλεοπτικό σύνολο, στο οποίο έχει ποντάρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Χαρακτηριστικά δίπλα στην Πόπη Τσαπανίδου βρίσκονται οι Ανδρέας Παναγόπουλος, Θανάσης Τρομπούκης, Αλέξανδρος Κλώσσας και Γιάννης Μούτσος. Επίσης, στο δυναμικό τουκαναλιού ανήκει και ο Παναγιώτης Στάθης, γνωστός από τη θητεία του στο Star.

Το πρόγραμμα του καναλιού θα είναι, αρχικά, οκτάωρο και θα περιλαμβάνει, κυρίως, ενημερωτικές εκπομπές, ενώ θα δοθεί ευκαιρία και σε νέα πρόσωπα να αναδειχθούν.

Το όνομα του καναλιού

Ο τίτλος του καναλιού, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι «Μega One», ενώ μάχη θα δοθεί και για την ταινιοθήκη, το αρχείο των ειδήσεων και το λογότυπο του Mega, που πλέον εκπέμπει μόνο μέσω Internet και είναι σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, αναμένοντας τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος.
Βαγγέλης Μαρινάκης: Τα σενάρια για την τηλεοπτική άδεια που ζητά η Alter Ego

Οι εργασίες στα γραφεία της Alter Ego, ιδιοκτησίας του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι έντονες καθώς ετοιμάζουν να βγάλουν στον αέρα το νέο κανάλι.

Τσαπανίδου διευθύντρια

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τηλεοπτική πρεμιέρα της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού έχει εδώ και καιρό καταστρώσει τα τηλεοπτικά του σχέδια χωρίς να έχουν διαρρεύσει πολλές πληροφορίες μέχρι αυτή την στιγμή.

Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι η Πόπη Τσαπανίδου θα έχει διευθυντική θέση. Θυμίζουμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει καταθέσει σχετικό αίτημα για μία από τις δύο «ορφανές» τηλεοπτικές άδειες.

Μέχρι να τελεσιδικήσει αυτή η υπόθεση και να προκηρυχθούν οι δύο ορφανές τηλεοπτικές άδειες το κανάλι θα εκπέμπει ιντερνετικά.

Η πρεμιέρα του ιντερνετικού καναλιού του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού αναμένεται τον Μάρτιο. Μέχρι τότε θα έχουν προκηρυχθεί και οι δύο ορφανές άδειες από το ΕΣΡ όπου εκτός του εφοπλιστή δεν έχει εμφανιστεί άλλος ενδιαφερόμενος.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι ένα από τα πρόσωπα που συζητούν να ενταχθούν στο κανάλι. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναμένεται να είναι από τους ενδιαφερόμενους και για την ταινιοθήκη του Mega.

Ποιοι δημοσιογράφοι κάνουν δοκιμαστικά

Όλοι θα κάνουν δοκιμαστικό για το WEB TV που ετοιμάζουν στην ALTER EGO, οι συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη. Όλοι οι δημοσιογράφοι των «Νέων», του «Βήματος» και των sites, του ΔΟΛ, θα μπουν στο στούντιο και θα αναμετρηθούν με την αδυσώπητη κάμερα!

Στόχος σε πρώτη φάση – όπως μαθαίνουμε από τη Συγγρού, είναι να βγαίνει ένα 8ώρο πρόγραμμα που φυσικά όσο περνά ο καιρός θα εμπλουτίζεται… Και θα μεταδίδεται όπως ήδη έχει αναφερθεί από τις συνδρομητικές πλατφόρμες.

Αυτή η κίνηση με το WEB TV, θεωρείται πρόβα τζενεράλε για τo πανελλαδικό κανάλι που είναι και ο διακαής πόθος του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ