Με Ακριβοπούλου ή Χούκλη το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1

Μαρία Χούκλη ή Κατερίνα Ακριβοπούλου; Τις τελευταίες ημέρες η συζήτηση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έχει επεκταθεί στο δελτίο ειδήσεων και το πρόσωπο που θα το παρουσιάζει, καθώς κρίθηκε πως θα πρέπει να βρεθεί πρόσωπο με σημαντική απήχηση.

Η Μαρία Χούκλη ήταν η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων την περίοδο της ΝΔ, επί διοικήσεως Χρήστου Παναγόπουλου, με υψηλές αποδοχές για το διάστημα εκείνο. Μετά την ΕΡΤ εργάστηκε στον ΑΝΤ1, από τον οποίο αποχώρησε τον περασμένο Ιανουάριο. Η Κατερίνα Ακριβοπούλου, έχοντας παρουσιάσει το πρώτο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, όταν εξέπεμψε εκ νέου, βρέθηκε στο Ραδιομέγαρο με την εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης». Η κριτική που δέχθηκε ήταν ότι τηρεί στάση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση για αλλαγή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων είναι ο προπομπός των αλλαγών στις εκπομπές της ΕΡΤ1. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ξεκίνησε από την «Αίθουσα Σύνταξης» και στη συνέχεια ανέλαβε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, θα μετακινηθεί στην πρωινή ζώνη και θα παρουσιάζει την ενημερωτική εκπομπή που θα ξεκινάει στις 7 μαζί με μια ακόμη δημοσιογράφο. Αλλαγές στα πρόσωπα θα υπάρξουν και στις υπόλοιπες εκπομπές, με την αξιοποίηση δημοσιογράφων όλων των πολιτικών αποχρώσεων που είχαν βρεθεί στο «ψυγείο» για διαφορετικούς λόγους.

Στόχος της νέας διοίκησης είναι να ανοίξει η ΕΡΤ και να αρθούν οι διαχωρισμοί που δυστυχώς υπήρχαν και το διάστημα από τον Ιούνιο του 2015 ως τον Ιούνιο του 2017. Η αρχή είναι πως «η ΕΡΤ ανήκει σε όλους», με τον ταυτόχρονο περιορισμό της κομματικής δημοσιογραφίας. Πολλά θα σηματοδοτήσει το πρόσωπο που θα αναλάβει την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων αλλά και οι δημοσιογράφοι που θα το πλαισιώσουν. Μια δεύτερη απόφαση είναι πως η ΕΡΤ θα παράγει ζωντανό πρόγραμμα περισσότερες ώρες. Αναμένεται να προστεθούν και δελτία ειδήσεων για την αξιοποίηση των δημοσιογράφων παρουσιαστών.
typologies

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα