ΝΕΡΙΤ: Το σχέδιο για τη νέα δημόσια τηλεόραση

Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια τηλεόραση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr:

• Η επωνυμία της εταιρείας θα είναι «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε» (στο εξής: ΝΕΡΙΤ-­ Α.Ε.).

• Η ΝΕΡΙΤ-­ Α.Ε. θα προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και με συμβάσεις έργου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ύστερα από σχετική προκήρυξη, τηρώντας τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισότητας.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα περιλαμβάνει 2 τηλεοπτικούς σταθμούς και τέσσερα ραδιόφωνα.

Το ένα από τα δύο κανάλια θα καλύψει το κενό της ΝΕΤ και θα είναι ενημερωτικού χαρακτήρα. Το άλλο κανάλι θα αντικαταστήσει την παλιά ΕΤ3 και το πρόγραμμά του θα έχει ψυχαγωγικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Παράλληλα, θα παραμείνει και το δορυφορικό κανάλι.

Την ίδια στιγμή, θα λειτουργήσουν και τέσσερις ραδιοφωνικοί σταθμοί. Ένας ενημερωτικός, ένα αθλητικό ραδιόφωνο, μια ραδιοφωνική συχνότητα θα μεταδίδει πρόγραμμα για τον απόδημο ελληνισμό, ενώ θα διατηρηθεί και το 3ο πρόγραμμα. Επίσης, θα λειτουργήσουν οι παραμεθόριοι σταθμοί σε Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο.

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους

Με συμβάσεις αορίστου, αλλά και συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα απασχολούνται οι εργαζόμενοι στον νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Από τους εργαζόμενους που θα συμμετέχουν στο νέο σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης οι 600 θα εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι συμβασιούχοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα δημιουργηθεί ανεξάρτητη αρχή από το ΔΣ, το οποίο θα ορίσει τους γενικούς διευθυντές και τον τεχνικό σύμβουλο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα