Το 52% του παγκόσμιου πληθυσμού, εμφανίζει πονοκεφάλους κάθε χρόνο. Το 16% μάλιστα τους βιώνει σε καθημερινή βάση, ενώ το 14% έχει ημικρανίες, σύμφωνα με διεθνή επιστημονική μελέτη, η οποία αναδεικνύει τους πονοκεφάλους, ως μια από τις πιο εξαπλωμένες διαταραχές παγκοσμίως.
Όσοι ζουν με πονοκεφάλους και ημικρανίες, γνωρίζουν ότι είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουν αυτή την επώδυνη κατάσταση. Ναυτία, θολή όραση, ευαισθησία στο φως και στους ήχους, είναι μόλις μερικά από τα ενοχλητικά συμπτώματα. Κι ενώ μπορεί να υπάρχουν πολλές αιτίες που συνδέονται με την εκδήλωσή τους, συμπεριλαμβανομένων γενετικών χαρακτηριστικών, υπάρχουν ορισμένα κοινά λάθη που θα μπορεί να επιδεινώσουν τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τι πρέπει να αποφεύγεις προκειμένου να μειώσεις τον κίνδυνο αυτών των επαναλαμβανόμενων πονοκεφάλων.
Τροφές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ημικρανία
Η ημικρανία επιδεινώνεται ιδιαίτερα όταν καταναλώνεις περισσότερο αμινοξύ που ονομάζεται τυραμίνη, το οποίο περιέχεται σε ορισμένα τρόφιμα όπως το τυρί, συσκευασμένα τρόφιμα που περιέχουν πρόσθετα όπως, νάτριο και συντηρητικά και τεχνητά χρώματα και επεξεργασμένα κρέατα.
Ακανόνιστες ώρες γευμάτων
Εάν έχεις τη συνήθεια να παραλείπεις γεύματα, αυξάνεις τον κίνδυνο για να εκδηλώσεις ημικρανία ή να επιδεινώσεις τα συμπτώματα της. Η παράλειψη γευμάτων ή το τεράστιο κενό μεταξύ των γευμάτων, μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλό σάκχαρο στο αίμα και αυτές οι διακυμάνσεις, μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr