Διατροφή: Τέσσερις τάσεις viral στο TikTok που θα ήταν καλό να αποφύγεις

Διατροφή: Τέσσερις τάσεις viral στο TikTok που θα ήταν καλό να αποφύγεις

Το διαδίκτυο και κυρίως το TikTok έχει κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, διαδίδει επίσης μια τεράστια ποσότητα παραπληροφόρησης για τη διατροφή και την υγεία. Και μερικά από αυτά τα διατροφικά trends είναι εντελώς επικίνδυνα.

Νερό με μαρούλια

Αντί να βυθίζετε φύλλα τσαγιού σε ζεστό νερό, αυτή η τελευταία τάση του TikTok σας κάνει να βυθίζετε ολόκληρα φύλλα μαρουλιού σε ζεστό νερό. Ο ισχυρισμός αυτής της τάσης είναι ότι σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα. Όμως δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό στοιχείο που να δείχνει ότι το μαρούλι στο νερό μπορεί να λειτουργήσει ως βοήθημα ύπνου.

Σκόρδο στη μύτη σας

Αρκετοί TikTokers ισχυρίζονται ότι το να κολλήσετε μια σκελίδα σκόρδο μέσα στα ρουθούνια σας μπορεί να καθαρίσει τα ιγμόρειά σας και να απαλλαγείτε από μια βουλωμένη μύτη. Επιπλέον, ένας χρήστης του TikTok ισχυρίστηκε ότι αυτό δεν είναι επικίνδυνο.

Ωστόσο, η τοποθέτηση μιας φρέσκιας σκελίδας σκόρδου στη μύτη σας δεν είναι ασφαλής και μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή το σκόρδο περιέχει φυσικά έλαια που μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα γύρω από τη μύτη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα