Συναγερμός μετά τους δύο θανάτους στρεπτόκοκκο. Τα σημάδια που πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Ένα κοριτσάκι, μόλις 9 ετών, έχασε τη ζωή του το πρωί της Δευτέρας στο Διδυμότειχο από στρεπτόκοκκο.
Το παιδί, σύμφωνα με τους γονείς, έπαιρνε ήδη αντιβίωση, ωστόσο η κατάστασή του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, κατέρρευσε.

«Παρά το ότι έπαιρνε κάποια προφύλαξη από παιδίατρο ιδιώτη, από την Παρασκευή παρουσίαζε επιδείνωση, γι’ αυτό και το μετέφεραν στα εξωτερικά ιατρεία της παιδιατρικής. Το είδε αμέσως παιδίατρος, έκανε το τεστ το οποίο βγήκε θετικό, κάναμε μια ακτινογραφία θώρακος την οποία είδα εγώ προσωπικά, και είδα ότι είχε μια πολύ βαριά πνευμονία, βρογχοπνευμονία, διάσπαρτη», λέει ο διευθυντήςωτης ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

Κατέρρευσε
Ζητήθηκε άμεσα διακομιδή του στην Αλεξανδρούπολη, ωστόσο το παιδί ξαφνικά κατέρρευσε και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

«Δυστυχώς, το παιδί εκεί που φαινόταν ότι ήταν σε μια σχετικά καλή κατάσταση, παρουσίασε έντονη δύσπνοια και καταπληξία. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι γιατροί, αναισθησιολόγος έκανε διασωλήνωση, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, αλλά δυστυχώς το παιδί δεν ανάνηψε και κατέληξε».

Η σορός του θα διακομιστεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία – νεκροτομή. Από την αρχή του έτους 2023 έως και σήμερα, 10 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από στρεπτόκοκκο.

Σε στρεπτόκοκκο οφείλεται ο θάνατος του 28χρονου Τυρναβίτη που σόκαρε την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος νέος ήταν εδώ και 2 μήνες άρρωστος χωρίς οι γιατροί να μπορέσουν να βρουν από τι έπασχε. Τελικά όταν εισήχθη στο Αττικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη ήταν ήδη πολύ αργά γιατί είχε πάθει σηψαιμία.

Ο άτυχος νέος εργαζόταν σε εταιρία τροφοδοσίας περιπτέρων και μίνι μάρκετ στην Θεσσαλονίκη.

Ο θάνατος του σόκαρε και βύθισε στο πένθος την κοινωνία του Τυρνάβου που χάνει άλλο έναν νέο παιδί του.

Τα σημάδια που πρέπει να προσέχουν οι γονείς

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα