Κοκτέιλ κορονοϊού και γρίπης έφερε αυστηρές συστάσεις πριν από το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς – Πιέζονται τα νοσοκομεία

Κοκτέιλ κορονοϊού και γρίπης έφερε αυστηρές συστάσεις πριν από το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς – Πιέζονται τα νοσοκομεία

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την έξαρση του κορoνοϊού και των ιώσεων.

Ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στον κορoνοϊό και στις ιώσεις που είναι σε έξαρση τον τελευταίο καιρό.

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μία έξαρση τις 2 τελευταίες εβδομάδες, είμαστε πλέον στις 1.500 εισαγωγές την εβδομάδα. Πέρσι είχαμε 250 εισαγωγές λιγότερες και έχουμε «σταθεροποιηθεί» στους 60 νεκρούς την εβδομάδα. είναι υψηλό το νούμερο αλλά γενικά είμαστε λίγο «παράξενοι» ως λαός. Πολλοί έχουν κάνει εμβόλιο γρίπης και ελάχιστοι το εμβόλιο του κορoνοϊού. Το εμβόλιο του κορoνοϊού καλύπτει τις νέες παραλλαγές γιατί σχεδιάστηκε από την αρχή όπως κάθε χρόνο σχεδιάζεται το εμβόλιο της γρίπης. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε το εμβόλιο του κορoνοϊού», είπε αρχικά.

«Για τον κορoνοϊό η Επιτροπή συστήνει και συμφωνώ με την Επιτροπή, ότι απαραίτητα οποίοι είναι πάνω από 60 ετών και έχουν υποκείμενα νοσήματα πρέπει να το κάνουν, δηλαδή 2 εκ. Έλληνες ενώ το έχουν κάνει 125.000. αλλά όσοι περισσότεροι το κάνουν τόσο το καλύτερο. Ας εμβολιαστούμε για να προστατευτούμε, δεν είναι απαραίτητο να κινδυνεύουμε», επεσήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Οι ισχυρές συστάσεις των ειδικών
Εμβολιασμός(άνω των 60 ετών και ευπαθείς ομάδες)

Μάσκα σε νοσοκομεία και δομές υγείας

Έγκαιρη χορήγηση αντιικών φαρμάκων

Μάσκα σε ΜΜΜ και κλειστούς χώρους

Απομόνωση

Υγιεινή χεριών

Self test

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα