Γιατί έχω πονοκέφαλο μετά τον οδοντίατρο;

Γιατί έχω πονοκέφαλο μετά τον οδοντίατρο;

Πολλές φορές η επίσκεψη στον οδοντίατρο μάς αφήνει –εκτός από ένα πονεμένο δόντι– και ένα κεφάλι που βουίζει. Αν το παθαίνεις κι εσύ, διάβασε πώς να βγεις από αυτή τη δυσάρεστη θέση.

Η επίσκεψη στον οδοντίατρο δεν είναι μια ευχάριστη υπόθεση για πάρα πολύ κόσμο. Προσωπικά, κάθε φορά που έρχεται η ώρα να επισκεφθώ την οδοντίατρό μου, θυμάμαι τα λόγια που μου είπε αστειευόμενη την τελευταία φορά (για την ακρίβεια λίγο πριν μου μπήξει την ένεση): «Το ξέρεις ότι δεν ήρθες για καλό σήμερα εδώ»!

Το χειρότερο, όμως, κατά τη γνώμη μου δεν είναι ο πόνος που πρέπει να υποστείς καθώς ξαπλώνεις ανάσκελα στην ιατρική καρέκλα. Το ζήτημα είναι το τι θα ακολουθήσει μετά την επίσκεψη. Θα μπορείς να μιλήσεις ή να φας; Και πόσο θα διαρκέσει αυτή η ταλαιπωρία;

Άλλη μια κατάσταση με την οποία έρχονται αντιμέτωποι αρκετοί άνθρωποι μετά από μια οδοντιατρική πράξη είναι ο πονοκέφαλος. Είναι λογικό να πονάει το κεφάλι σου μετά τον οδοντίατρο; Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί; Και υπάρχει λόγος ανησυχίας;

3 λόγοι που έχεις πονοκέφαλο μετά τον οδοντίατρο

1. Άγχος: Ο συνήθης ύποπτος
Αρκετοί άνθρωποι νιώθουν άγχος και ένταση όταν πρέπει να πάνε οδοντίατρο. Αυτά τα συναισθήματα μπορούν να προκαλέσουν κεφαλαλγία τάσης, ένα είδος κεφαλαλγίας αρκετά συνηθισμένο αλλά και εξίσου ενοχλητικό.

Παράλληλα, το άγχος θα μπορούσε να προκαλέσει πονοκέφαλο και με έμμεσο τρόπο. Για παράδειγμα, αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε τη νύχτα λόγω άγχους ενόψει του επερχόμενου ραντεβού με τον οδοντίατρό σας, είναι πιθανό να εμφανίσετε πονοκέφαλο αργότερα μέσα στη μέρα εξαιτίας της αϋπνίας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα