Κοριοί: Ανησυχία για τα αυξημένα περιστατικά – «Δεν πεθαίνεις από τους κοριούς», λέει η Ματίνα Παγώνη

Κοριοί: Ανησυχία για τα αυξημένα περιστατικά – «Δεν πεθαίνεις από τους κοριούς», λέει η Ματίνα Παγώνη

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την αύξηση των κρουσμάτων των κοριών στην Ελλάδα, για τον κορονοϊό αλλά και για το εμβόλιο της γρίπης.
Εξαπλώνονται με γοργούς ρυθμούς οι κοριοί σε ξενοδοχεία της Αττικής, με την ανησυχία όσο περνάνε οι μέρες να μεγαλώνει σχετικά με την έκταση του φαινομένου.

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, είπε πως οι κοριοί υπάρχουν αλλά δεν θα πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος.

«Οι κοριοί υπάρχουν. Στη Γαλλία το αντιμετωπίζουν καιρό. Δεν πεθαίνεις με τους κοριούς, μπορεί να σου κάνει ένα εξάνθημα και εάν αυτό είναι μεγάλο τότε πρέπει να απευθυνθούμε σε ένα ειδικό. Είναι ακριβώς το ίδιο με το κουνούπι, προκαλεί κνησμό. Οι ξενοδόχοι θα πρέπει να ασχοληθούν και να βάλουν τα ατμομηχανήματα, τα όποια μπορούν να τα εξουδετερώσουν λόγω θερμοκρασίας. Πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στη καθαριότητα. Το εξάνθημα μπορεί να κρατήσει δύο μέρες. Αν έχεις αλλεργία, πάλι δεν έχεις πρόβλημα διότι μπορείς να βάλεις κορτιζονούχα αλοιφή».

Σε σχέση με τον κορονοϊό είπε πως το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό αλλά από τη Δευτέρα άνοιξε η πλατφόρμα για την αίτηση εμβολιασμού ενώ μίλησε και για το εμβόλιο της γρίπης.

«Ο κορονοϊός είναι εδώ. Τη Δευτέρα άνοιξε η πλατφόρμα και μπορούν να κάνουν την αίτηση οι ομάδες υψηλού κίνδυνου για να κάνουν το εμβόλιο, το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό. Επειδή υπάρχουν μεταλλάξεις και καλό είναι προσέχουμε όλοι. Από τις 20 Οκτωβρίου ξεκινάμε τους εμβολιασμούς της γρίπης, όπου έχουμε δύο ενισχυμένα για άνω των 65 με συνταγή γιατρού. Όποιος δεν θέλει να κάνει αυτό μπορεί να κάνει το απλό».

Όπως επισήμανε η Ματίνα Παγώνη, μέχρι 1η Νοεμβρίου θα γράφονται τα εμβόλια γρίπης αλλά αργότερα δεν θα υπάρχει συνταγογράφηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα