Γιατί η πρωινή αναπνοή μυρίζει άσχημα;

Γιατί η πρωινή αναπνοή μυρίζει άσχημα;

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να βουρτσίζουμε τα δόντια μας κάθε πρωί, όταν σηκωνόμαστε από το κρεβάτι. Εκτός από το ότι είναι μια καλή πρακτική στοματικής υγιεινής και βοηθά στο να διατηρούμε τα δόντια μας σε υγιή, βοηθά επίσης να διώξουμε αυτή τη δυσάρεστη πρωινή αναπνοή με την οποία ξυπνάμε οι περισσότεροι.

Σύμφωνα με το National Dental Care της Αυστραλίας, η δυσάρεστη πρωινή αναπνοή είναι κάτι που όλοι αντιμετωπίζουμε, αλλά κάποιοι άνθρωποι το έχουν σε μεγαλύτερο και χειρότερο βαθμό από άλλους.

Σύμφωνα με έναν οδοντίατρο, υπάρχουν μερικοί επιστημονικοί λόγοι για τους οποίους η πρωινή αναπνοή μπορεί να μυρίζει πολύ χειρότερα από αυτή του συντρόφου σας. Ευτυχώς, αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να μάθετε πώς να την βελτιώσετε.

Ο γιατρός Richard Marques λέει ότι οι πιο συχνές αιτίες κακής αναπνοής το πρωί περιλαμβάνουν κακή ρουτίνα στοματικής υγιεινής, αφυδάτωση και κατανάλωση τροφών ή υγρών με έντονη οσμή και ξηροστομία.

Μιλώντας στο Metro, ο Δρ. Marques είπε ότι ο πιο κοινός παράγοντας για την πρωινή κακοσμία του στόματος είναι η ξηροστομία, η οποία μπορεί να προκληθεί επειδή κοιμάστε με το στόμα ανοιχτό.

Αυτό συμβαίνει επειδή το σάλιο στο στόμα σας στεγνώνει και επιτρέπει στα βακτήρια να κολλήσουν στα δόντια και στα ούλα σας αντί να ξεπλυθούν, πράγμα που σημαίνει ότι η αναπνοή σας μυρίζει χειρότερα όταν ξυπνάτε.

Πώς να αντιμετωπίσετε την κακή πρωινή αναπνοή

Εάν ξυπνάτε με κακή αναπνοή, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε καθεμία από τις πιθανές αιτίες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ρινικών αποσυμφορητικών για να αναπνέετε από τη μύτη αντί από το στόμα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ο Δρ. Marques δήλωσε επίσης ότι τα οδοντιατρικά εργαλεία όπως η ξύστρα γλώσσας μπορούν να αποτρέψουν τη συσσώρευση βακτηρίων και να διατηρούν τη γλώσσα σας καθαρή.

Το να παραμένετε ενυδατωμένοι και να ακολουθείτε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί επίσης να μειώσει τις πιθανότητες για κακή πρωινή αναπνοή, ενώ η διατήρηση ενός καλού επιπέδου στοματικής υγιεινής είναι επίσης βασικό.

Αυτό σημαίνει να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα, να χρησιμοποιείτε τακτικά οδοντικό νήμα και να χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα.

«Εάν η κακή αναπνοή επιμένει και παρατείνεται πολύ μετά το πρωινό ξύπνημα και για αρκετές εβδομάδες, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι προβλημάτων υγείας που χρειάζονται ιατρική φροντίδα, όπως προβλήματα με τα δόντια ή τα ούλα σας που μπορεί να είναι ασθένειες των ούλων, τερηδόνα και λοιμώξεις«, αναφέρει ο οδοντίατρος και καταλήγει:

«Οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο μπορούν να αποτρέψουν τα προβλήματα να περάσουν απαρατήρητα και να αποτρέψουν τη μακροχρόνια κακή αναπνοή».

πηγή: oloygeia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα