Έρχονται στη Δύση τέσσερις από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες λόγω κλιματικής αλλαγής

Έρχονται στη Δύση τέσσερις από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες λόγω κλιματικής αλλαγής

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τέσσερις από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες του κόσμου έρχονται σιγά-σιγά στη Δύση, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, γιατί κάνει πιο εύκολη τη διασπορά των συγκεκριμένων ιών.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, η Βρετανία είναι η χώρα που απειλείται περισσότερο μέχρι στιγμής, γιατί αντιμετωπίζει προβλήματα με την πανίδα και τη χλωρίδα της, με αποτέλεσμα να καταρρέουν οι «φυσικές άμυνες» της.

Έτσι, οι ιοί Ζίκα, Δάγκειος πυρετός, CCHF και RVF μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται, ειδικά μέσω κουνουπιών και τσιμπουριών. Μάλιστα, τα ποσοστά θανάτου αγγίζουν το 50%, αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως και κατάλληλα.

Ο καθηγητής Τζέιμς Γουντ, επικεφαλής κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, είπε στους βουλευτές της Επιτροπής Επιστήμης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας ότι ήταν «πολύ πιθανό» ο CCHF να φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο στο μέλλον.

Είπε επίσης ότι ο πυρετός της κοιλάδας Rift (RVF), ένας ιός που μεταφέρεται από τα κουνούπια, ο οποίος μπορεί να σκοτώσει έως και τους μισούς ασθενείς που κολλούν μια σοβαρή μορφή της νόσου, είναι ένα άλλο παθογόνο που πιθανότατα θα καταλήξει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Υπάρχουν και άλλες λοιμώξεις που θα μπορούσαν να μεταδοθούν από τα κουνούπια, όπως ο πυρετός της κοιλάδας Rift που θα μπορούσε να είναι το επόμενο πράγμα που θα φτάσει», τόνισε. Και προειδοποίησε ότι τέτοια παθογόνα μπορεί αρχικά να μην γίνουν αντιληπτά, καθώς οι γιατροί του NHS δεν είναι εκπαιδευμένοι να εντοπίζουν αυτές τις ασθένειες.

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα