Περιττά κιλά: Οι απλές καθημερινές συνήθειες που τα κρατούν μακριά

Το κλειδί της επιτυχίας σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής είναι η οικοδόμηση και η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών. Είτε ο στόχος σας είναι η καλύτερη υγεία ή η βελτιωμένη φυσική κατάσταση, είτε η αυξημένη δημιουργικότητα, οι καθημερινές σας συνήθειες είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει την επιτυχία σας. Έτσι λοιπόν για να χάσετε τα περιττά κιλά ή να τα διατηρήσετε μακριά, πρέπει να υιοθετήσετε απλές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν μακροπρόθεσμα.

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε σε έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Lifestyle Medicine, μια καθημερινή ρουτίνα που βασίζεται σε μια γερή βάση υγιεινών συνηθειών υπόσχεται την μακροπρόθεσμα επιτυχία.

Μερικές από τις καλύτερες συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το βάρος στο επιθυμητό, περιλαμβάνουν:

Επιλέγουμε τροφές «φουλ» στις φυτικές ίνες
Όταν πρόκειται για θρεπτικά συστατικά που προάγουν την υγιή, μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους, θα δυσκολευτείτε να βρείτε έναν καλύτερο υποψήφιο από τις πανίσχυρες φυτικές ίνες.

Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση μόλις 30 γραμμαρίων φυτικών ινών ημερησίως μπορεί να βοηθήσει στις προσπάθειες απώλειας βάρους, να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και να ενισχύσει την απόκρισή σας στην ινσουλίνη.

Η προσθήκη περισσότερων φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής αλέσεως, λαχανικών και άλλων τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες στη διατροφή σας μπορεί να επιταχύνει την απώλεια βάρους.

Κάντε το πλάνο σας για το τι θα φάτε εκτός σπιτιού
Είτε πρόκειται για ένα κομμάτι τούρτας γενεθλίων είτε για ένα μπέργκερ ή αλκοολούχο ποτό, είναι πολύ καλό να απολαμβάνετε περιστασιακά τα αγαπημένα σας φαγητά ή ροφήματα.

Ωστόσο, είναι πιο σημαντικό να τηρείτε ένα τακτικό πρόγραμμα διατροφής και να έχετε ένα σταθερό πρόγραμμα για φαγητό όταν γνωρίζετε ότι θα είστε έξω από το σπίτι για μεγάλες περιόδους.

Αυτό σημαίνει να έχετε μαζί σας μικρά, υγιεινά σνακ ή γεύματα ενώ είστε στη δουλειά ή ταξιδεύετε για να αποτρέψετε την υποχώρηση στον πειρασμό και την επιλογή ανθυγιεινών επιλογών γρήγορου φαγητού με πολλές θερμίδες που συμβάλλουν στην αύξηση βάρους.

Δεν ξεχνάμε την φυσική δραστηριότητα
Δεν είναι μυστικό ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη διατήρηση του βάρους σας στο επιθυμητό.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητιατρικής (ACSM), υγιείς ενήλικες ηλικίας 18 έως 65 ετών θα πρέπει να συμμετέχουν σε μέτριας έντασης αερόβια σωματική δραστηριότητα για τουλάχιστον 30 λεπτά πέντε ημέρες κάθε εβδομάδα ή έντονη αερόβια άσκηση για τουλάχιστον 20 λεπτά τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Επιπλέον, το ACSM συνιστά να κάνετε προπόνηση δύναμης τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα.

vita.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα