Θρόμβωση: Τα ανησυχητικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Θρόμβωση: Τα ανησυχητικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Η θρόμβωση είναι μια συχνή πάθηση που υποτιμούμε. Οι ειδικοί επισημαίνουν τη σημασία της αναγνώρισης των προειδοποιητικών σημαδιών, ανάλογα με την κάθε περίπτωση και τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης

Θρόμβωση ονομάζεται η πήξη του αίματος μέσα στα αγγεία (αρτηρίες ή φλέβες) και συχνότερα αφορά τις φλέβες του ποδιών. Η θρόμβωση μπορεί να εμφανιστει σε όλους, γι’ αυτό θα πρέπει να βρισκόμαστε σε επιφυλακή να αναγνωρίσουμε τα πρώιμα σημάδια. Ο Δρ Michael Tran από το τμήμα Καρδιαγγειακής Ιατρικής της Cleveland Clinic επισημαίνει τις ενοχλήσεις που θα πρέπει να μας υποψιάσουν.

Τα πιο κοινά είδη θρομβώσεων είναι:

η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, που εμφανίζεται συχνότερα στην περιοχή των ποδιών και οι θρόμβοι εμποδίζουν τη φυσιολογική ροή του αίματος.
η πνευμονική εμβολή, όταν ένα τμήμα θρόμβου παρασύρεται από τη ροή του αίματος καταλήγοντας στη καρδιά και από εκεί ωθείται με τις καρδιακές ώσεις στους πνεύμονες
Η πνευμονική εμβολή αποτελεί την πρώτη αιτία ενδονοσοκομειακού θανάτου, ενώ υπολογίζετει ότι ένας στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως πεθαίνουν από καταστάσεις που σχετίζονται με τη θρόμβωση.

Τα ανησυχητικά συμπτώματα 

διαβάστε τα αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα