Εμμηνόπαυση και καλοκαίρι: Οδηγός ομορφιάς, φροντίδας και αντοχής

Εμμηνόπαυση και καλοκαίρι: Οδηγός ομορφιάς, φροντίδας και αντοχής

Η εμμηνόπαυση το καλοκαίρι, για πολλές γυναίκες, είναι ασύμβατες καταστάσεις. Οι εξάψεις και η εφίδρωση από τη μία, η επιβάρυνση του δέρματος από τον ήλιο από την άλλη, δημιουργούν μια πιεστική κατάσταση που απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη φροντίδα. Αλλά, το καλοκαίρι αποτελεί μία καλή ευκαιρία για ανανέωση της διάθεσης και περιποίηση.

Στην εμμηνόπαυση συμβαίνουν αλλαγές που επηρεάζουν σχεδόν στο σύνολό του τον οργανισμό της γυναίκας. Συνήθως γίνονται αντιληπτές από τον πρώτο χρόνο και σταδιακά καθώς ανατρέπεται η ορμονική ισορροπία, οι αλλαγές αυτές γίνονται όλο και πιο έντονες.  
Σχετικά με το δέρμα, αυτό που παρατηρούμε πρώτο, είναι έντονη αφυδάτωση και ειδικά στο πρόσωπο το δέρμα γίνεται ευερέθιστο, εμφανίζεται τριχοφυΐα, δυσχρωμίες και όχι σπάνια βλέπουμε την λεγόμενη «εμμηνοπαυσιακή ακμή».

Εμμηνόπαυση και καλοκαίρι
Όταν οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες, όπως το καλοκαίρι, τότε το δέρμα έχει ανάγκη ακόμη μεγαλύτερης και πιο προσεκτικής φροντίδας.

Και θα ξεκινήσω με το καθόλου πρωτότυπο, αλλά τόσο πολύ σημαντικό, το αντηλιακό. Το αντηλιακό είναι απαραίτητο για να μας προστατέψει από εγκαύματα, και τον καρκίνο του δέρματος. Ελπίζω ότι αυτό το ξέρουν όλοι πια. Αλλά το αντηλιακό, είναι και το πιο σημαντικό αντιγηραντικό και θέλω να πιστεύω πως αυτό έχει περάσει στην συνείδηση της σύγχρονης γυναίκας κάθε ηλικίας.

Εμμηνόπαυση και αντηλιακό
 
Ειδικά για την γυναίκα μετά την εμμηνόπαυση, το αντηλιακό θα προστατέψει το ευαίσθητο δέρμα της από το οξειδωτικό stress που προκαλεί ο ήλιος. Πιο αναλυτικά το αντηλιακό την προστατέψει από:

...

Διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα