Ποια συνήθεια μας προκαλεί γνωστική εξασθένιση

Ποια συνήθεια μας προκαλεί γνωστική εξασθένιση

Η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία έχει παρουσιάσει τεράστιο έργο τα τελευταία δέκα χρόνια με έρευνες που έριξαν φως σε προβλήματα που ούτε υπήρχαν στη βιβλιογραφία κατά το παρελθόν. Η νέα της έρευνα αφορά τη γνωστική εξασθένηση και το πόσο εύκολα παρουσιάζεται σε άτομα που είναι ευέξαπτα και ανοργάνωτα.
Άτομα που ρισκάρουν, που είναι κυκλοθυμικά, συναισθηματικά ασταθή, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν εξασθένιση των γνωστικών ικανοτήτων τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

 «Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας αντανακλούν σχετικά διαρκή πρότυπα σκέψης και συμπεριφοράς, τα οποία μπορεί αθροιστικά να επηρεάσουν τη συμμετοχή σε υγιείς και ανθυγιεινές συμπεριφορές και μοτίβα σκέψης σε όλη τη διάρκεια της ζωής», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης από το University of Victoria.

Σε απλα΄ελληνικά οι επιστήμονες συνέδεσαν την μειωμένη ικανότητα των ανθρώπων που καταναλώνουν ενέργεια σε αρνητικά συναισθήματα, όπως νευρώσεις, άγχος, επιθετικές συμπεριφορές, ενώ αντίθετα οι θετικοί άνθρωποι, που έχουν οργανώσει τη ζωή τους έχουν καλύτερη επικοινωνία με τους άλλους και διατηρούν τις γνωστικές ικανότητες σε ικανοποιητικό βαθμό μέχρι τα βαθιά γεράματα.

e-radio

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα