Καρκίνος: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο τα τεχνητά γλυκαντικά

Τα τεχνητά γλυκαντικά έχουν κατά καιρούς ενοχοποιηθεί για την αύξηση του κινδύνου παχυσαρκίας, σακχαρώδους διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ πρόσφατα στοιχεία αποκαλύπτουν και τη σχέση τους με την πρόκληση καρκίνου.

Αν και το τοπίο δεν ήταν μέχρι στιγμής ξεκάθαρο σχετικά με τις επιπτώσεις των γλυκαντικών στην εμφάνιση καρκίνου, μια μεγάλης κλίμακα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο PLOS Medicine, μάλλον επιβεβαιώνει αυτή τη συσχέτιση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο James Brown, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιολογίας και Βιοϊατρικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Aston με άρθρο του στο The Conversation, μετά από διερεύνηση περισσότερων από 100.000 ανθρώπων, διαπιστώθηκε ότι όσοι κατανάλωναν υψηλά επίπεδα ορισμένων γλυκαντικών, παρουσίασαν μικρή αύξηση στον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου.....

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα