Τι βιταμίνες χρειάζεστε ανάλογα με την ηλικία σας: Διατροφή και συμπληρώματα

Τι βιταμίνες χρειάζεστε ανάλογα με την ηλικία σας: Διατροφή και συμπληρώματα

Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες είναι να ακολουθείτε μια ευρείας ποικιλίας διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά.

Αν και η λήψη αρκετών θρεπτικών συστατικών μόνο μέσω διατροφής είναι ιδανική, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε βιταμίνες και συμπληρώματα, αφότου πρώτα συζητήσετε τις ανάγκες σας με τον γιατρό σας.

Εδώ είναι οι πιο σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα που πρέπει να καταναλώνετε ανάλογα με την ηλικία σας.

Παιδικά και εφηβικά χρόνια
Αυτά είναι τα χρόνια για να εστιάσουμε στην πρόσληψη αρκετής βιταμίνης D και ασβεστίου, λέει η Stephanie Schiff, διατροφολόγος στο Northwell Health’s Huntington Hospital στο Huntington της Νέας Υόρκης. “Χρειαζόμαστε ασβέστιο για την ανάπτυξη των οστών και των μυών, αλλά δεν απορροφάται το ίδιο καλά χωρίς τη βιταμίνη D. Αυτά είναι τα χρόνια οικοδόμησης οστών για αγόρια και κορίτσια, και αν αυτό δεν γίνει σωστά, θα είστε επιρρεπείς σε εύθραυστα οστά αργότερα στη ζωή σας”.

Τα παιδιά και οι έφηβοι θα πρέπει να λαμβάνουν 600 διεθνείς μονάδες (IU) βιταμίνης D και 1.300 mg ασβεστίου την ημέρα, σύμφωνα με το Γραφείο Συμπληρωμάτων Διατροφής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ. Φυσικά είναι πάντα καλύτερο να λαμβάνουμε θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα που τρώμε. Κάντε συνήθεια να συζητάτε τη διατροφή με τον γιατρό του παιδιού σας.

Στα 20

Διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα