Κορονοϊός – Μετάλλαξη Όμικρον: Νέα αθώα συμπτώματα - Το δερματικό εξάνθημα

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Όμικρον: Νέα αθώα συμπτώματα - Το δερματικό εξάνθημα

Οι μελέτες για την μετάλλαξη Ομικρον συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο και πλέον οι ερευνητές εντόπισαν νέα συμπτώματα.

Σύμφωνα με την mirror.co.uk, αναφέρει πως η εφαρμογή ZOE COVID Study app κατέγραψε δύο νέα συμπτώματα, τα οποία προκαλούν ανησυχία και εμφανίζονται στο δέρμα.

Συγκεκριμένα, το πρώτο σύμπτωμα παρουσιάζει εξογκώματα και προκαλεί πολλή φαγούρα, που συχνά αρχίζει από τις παλάμες ή τα πέλματα.

  Μάλιστα, το δεύτερο σύμπτωμα, εμφανίζει ερυθρότητα και συνήθως παρουσιάζεται στους αγκώνες, τα γόνατα και το πίσω μέρος των χεριών και των ποδιών.

Ακόμη, αυτό το εξάνθημα μπορεί αν επιμείνει για μέρες ή και εβδομάδες, σε αντίθεση με το πρώτο που φεύγει γρήγορα αλλά ίσως επανεμφανιστεί.

 Παρόλα αυτά, υπάρχει και άλλο ένα σύμπτωμα, το οποίο θεωρείται όμως αρκετά σπάνιο.

Συγκεκριμένα, σε ασθενείς νεαρής ηλικίας παρατηρήθηκε πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, ενώ συνήθως έχει τη μορφή εξογκωμάτων κόκκινου ή μωβ χρώματος, που προκαλούν πόνο.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με τους ειδικούς, πλέον είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί ένα κρούσματα κορονοϊού και ιδιαίτερα χωρίς την διενέργεια τεστ, καθώς τα συμπτώματα που εμφανίζονται λόγω της Ομικρον τις πρώτες 48 ώρες, θυμίζουν ένα κοινό κρυολόγημα.

Συγκεκριμένα, είναι τα εξής:

- Ρινική καταρροή

- Ξηρό λαιμό

- Πονοκέφαλο

- Κόπωση

- Φτέρνισμα

ΠΗΓΗ: mirror.co.uk

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα