Πώς επηρεάζει η αλλαγή της ώρας την υγεία – Πότε θα σταματήσει να αλλάζει στην Ελλάδα

Πώς επηρεάζει η αλλαγή της ώρας την υγεία – Πότε θα σταματήσει να αλλάζει στην Ελλάδα

Η αλλαγή της ώρας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την απότομη εναλλαγή του χρόνου που ζούμε με ηλιοφάνειά και με σκοτάδι, έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι σχετίζονται με μία σειρά από προβλήματα υγείας, τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά. 

Κι αυτό διότι η αλλαγή αυτή, φέρνει και απότομη μεταβολή στις ορμόνες του οργανισμού και κυρίως στην μελατονίνη, η οποία ρυθμίζει το βιολογικό μας ρολόι.

Όταν εμείς βάζουμε μία ώρα μπροστά τους δείκτες, το βιολογικό μας ρολόι θα προσαρμοστεί σταδιακά, μέχρι όμως να γίνει αυτό, ο οργανισμός περνά από μια στρεσογόνο κατάσταση.

Στην καρδιά
Ερευνητές από το Τμήμα Καρδιαγγειακών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα μελέτησαν τη σχέση που μπορεί να έχει η θερινή ώρα με την υγεία.

Είναι ενδεικτικό, ότι βάσει μιας σειράς ερευνών κυρίως την επόμενη ημέρα της αλλαγής της ώρας, τη Δευτέρα, παρατηρείται αύξηση του κινδύνου για καρδιακά επεισόδια κατά 5%-10%.

Οι καρδιολόγοι υποστηρίζουν ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει καθώς το ρολόι του οργανισμού μας είναι ρυθμισμένο να κάνει συγκεκριμένες εργασίες σε συγκεκριμένη ώρα....

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα