Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά την άσκηση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά την άσκηση

Η ρουτίνα μετά από κάθε προπόνηση είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση και την αναδόμησή σας και υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε. Για παράδειγμα, έχετε τραυματιστεί ποτέ από την προπόνηση ή ήσασταν πολύ πληγωμένοι ή κουρασμένοι για να ασκηθείτε την επόμενη μέρα;

 
Οι ακόλουθες δραστηριότητες θα μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοιες καταστάσεις, γι’ αυτό είναι καλό να τις αποφεύγετε κάθε φορά που τελειώνετε την άσκησή σας, για καλύτερη αποκατάσταση προπόνησης.

   
Τι να μην κάνετε μετά από κάθε προπόνηση
Το Well+Good συμβουλεύει να μην τρώτε ποτέ τρόφιμα με πολλά λιπαρά μετά την προπόνησή σας γιατί επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης σας. Αντιθέτως, χρειάζεται κάτι που θα χωνευτεί γρήγορα. Μια άλλη συμβουλή που δίνουν είναι να μην κάθεστε ακίνητοι για το υπόλοιπο της ημέρας, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο αν εργάζεστε σε ένα γραφείο.

Εάν, πάλι, πάτε από την προπόνησή σας απευθείας στην καρέκλα του γραφείου σας, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστείτε. Τέλος, αποφύγετε να τσιγκουνευτείτε τον ύπνο. Πρέπει να κοιμάστε καλά για να βοηθήσετε το σώμα σας να αναδομηθεί μετά την προπόνηση.

Τι πρέπει να κάνετε μετά την προπόνηση για να βοηθήσετε το σώμα σας να ανακάμψει και να ξεκουραστεί
   
Αφιερώστε περίπου 30 λεπτά με τη ρουτίνα αποκατάστασης μετά την προπόνηση. Σύμφωνα με το healthdigest.com, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά την άσκηση αποτελείται από τρία μέρη. Αρχικά, τεντώστε τους ζεστούς μυς σας για πέντε λεπτά πριν κρυώσετε, μέσα σε 30 λεπτά μετά την άσκηση (προσπαθώντας να τεντώσετε τους κρύους μυς μπορεί να προκαλέσετε τραυματισμό).

Το δεύτερο μέρος έχει να κάνει με το ντους, ώστε να μπορείτε να ξεπλύνετε όλο τον ιδρώτα, ο οποίος -αν δεν κάνετε ντους και στη συνέχεια μείνετε με τα ρούχα σας- μπορεί να δημιουργήσει βακτήρια και μύκητες. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε ντους, αλλάξτε σε καθαρά και στεγνά ρούχα. Φροντίστε να αφιερώσετε 10 λεπτά για το ντους σας, ώστε να έχετε χρόνο για το τρίτο μέρος, το οποίο είναι η διατροφή. Είναι καλύτερο να τρώτε κάτι με πρωτεΐνη και υδατάνθρακες εντός 30 λεπτών μετά την άσκηση, ώστε να μπορείτε να αναπληρώσετε τους μυς σας και να μειώσετε τον πόνο.

Το Healthline αναφέρει, επίσης, τη σημασία της ενυδάτωσης μετά την άσκηση. Πιείτε περίπου 450 ml νερού με το σνακ σας μετά την άσκηση. Το νερό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε δύναμη και ευελιξία και να μειώσετε τον πόνο, ώστε να μπορείτε να ασκηθείτε την επόμενη ημέρα χωρίς πρόβλημα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα