H πρώτη κρίση πανικού. Tι να κάνω μετά;

H πρώτη κρίση πανικού. Tι να κάνω μετά;

Η πρώτη κρίση πανικού στη ζωή ενός ανθρώπου συνιστά μια τόσο πρωτόγνωρη αλλά και τρομακτική εμπειρία που πολλοί αισθάνονται ότι τρελαίνονται ή παθαίνουν καρδιακή προσβολή. Το πιο οδυνηρό συναίσθημα είναι ο φόβος του αγνώστου που επέρχεται, το άγχος για το εάν θα ξαναζήσει το άτομο αυτήν την εμπειρία. Η κρίση πανικού μας χτυπάει την πόρτα απρόσμενα και ξαφνικά.

Μπορεί να μην υπάρξει αφορμή ή κάποιο συγκεκριμένο ερέθισμα που να την πυροδοτήσει. Και αυτή η αβεβαιότητα καθιστά το άτομο ακόμη πιο ευάλωτο. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις κατά τις οποίες οι κρίσεις πανικού κάνουν την εμφάνισή τους υπό συγκεκριμένες συνθήκες που επιφέρουν στο άτομο υπερβολικό στρες και φόβο, όπως οι κλειστοί χώροι, τα ύψη, ο συνωστισμός.

H ζωή πριν και μετά την κρίση πανικού
Συχνά, οι άνθρωποι μοιάζει να διαχωρίζουν την ζωή τους στην πριν και μετά την κρίση πανικού περίοδο της ζωής τους.

Στην περίοδο πριν την πρώτη κρίση πανικού το άτομο ένιωθε ότι κάπως είχε τον έλεγχο των πραγμάτων, όμως αυτός ο έλεγχος παύει να έχει δύναμη στην μετά περίοδο.

Το άτομο συγκλονίζεται από μια κρίση που έρχεται από το πουθενά και συνοδευόμενη από ένα ευρύ φάσμα έντονων ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, πιστεύει ότι η καρδιά του μπορεί να  καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή. Η κρίση μοιάζει σαν να ανασύρει τον φόβο θανάτου....

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα