Δυσάρεστα νέα ανακοινώνει ομάδα Αυστραλών επιστημόνων για ένα αγαπημένο ρόφημα που καταναλώνουμε ενίοτε και παγωμένο και που, όπως αποδεικνύει η μελέτη τους, δεν είναι τόσο φιλικό προς το πολύτιμο για τα οστά ασβέστιο
Η πολλή καφεΐνη δεν αποτελεί αντένδειξη για τα ευαίσθητα νεύρα αλλά και τα ευαίσθητα οστά είναι το συμπέρασμα μελέτης από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αυστραλίας που έδειξε ότι η μεγάλη κατανάλωση καφέ σχετίζεται με αυξημένες πιθανότητες οστεοπόρωσης.
Η οστεοπόρωση είναι μια χρόνια νόσος που «προτιμά» τις γυναίκες και η οποία προκαλεί μείωση στην οστική πυκνότητα μέσα από την ταχύτερη απώλεια ασβεστίου και άλλων μετάλλων, καθιστώντας τα οστά πορώδη και επιρρεπή σε κατάγματα.
Η διπλά-τυφλή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Clinical Pharmacology αποτελεί ...