Πλήρως εμβολιασμένοι; Ο παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο να νοσήσετε

Πλήρως εμβολιασμένοι; Ο παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο να νοσήσετε

Mια μικρή εστία κορoνοϊού σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Γαλλία μπήκε στο μικροσκόπιο των ερευνητών, υπενθυμίζοντας σε όλους μας ότι ακόμα δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον ύπουλο ιό ακόμα και μετά τον εμβολιασμό

Φαίνεται πως ο κίνδυνος μόλυνσης από κορoνοϊό συνεχίζει να ελλοχεύει για τρόφιμους και εργαζόμενους μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων ακόμα και μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους. Το γεγονός αυτό αναδεικνύουν τα στοιχεία της έρευνας που παρουσιάστηκαν στο φετινό διαδικτυακό Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (ECCMID) και αφορούσαν στην περίπτωση μιας μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στη Γαλλία, που παρά την ολοκλήρωση της εμβολιαστικής διαδικασίας σε τρόφιμους και εργαζόμενους, υπήρξαν κρούσματα κορoνοϊού.

Από τις απαρχές της εμβολιαστικής διαδικασίας κατά της COVID-19, είχε δοθεί προτεραιότητα στις συγκεκριμένες δομές και τους εργαζομένους τους. Παρόλα αυτά, η διασπορά στη συγκεκριμένη μονάδα εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στους ηλικιωμένους.

Το κέντρο φροντίδας στο μικροσκόπιο 

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα