Γυμναστική: Tο μυστικό για να κάψεις περισσότερο λίπος

Γυμναστική: Tο μυστικό για να κάψεις περισσότερο λίπος

Εάν αυτό τον χειμώνα θέλετε να κάψετε λίπος το μυστικό είναι να προπονηθείτε έξω στην ύπαιθρο υποστηρίζεται σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Applied Physiology.

Καναδική μελέτη  από το Λαυρεντιανό Πανεπιστήμιο, στην πόλη Sudbury στο Οντάριο υποστηρίζει ότι η εντατική άσκηση στον κρύο καιρό μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες καύσεις λιπώδους ιστού συγκριτικά με την προπόνηση σε κλειστό και θερμαινόμενο χώρο.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι η συστηματική φυσική δραστηριότητα επιταχύνει τον μεταβολισμό και βοηθά στη ρύθμιση των λιπιδίων του αίματος, ενώ η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση είναι καλύτερη για την καύση λίπους συγκριτικά με την άσκηση μέτριας έντασης. Ωστόσο και η θερμοκρασία παίζει ρόλο στην ταχύτητα καύσης θερμίδων κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Στην έρευνα μια ομάδα υπέρβαρων ενηλίκων μέτριας φυσικής κατάστασης συμμετείχαν σε δυο συνεδρίες άσκησης υψηλής έντασης. Και στις δυο περιπτώσεις ολοκλήρωσαν ένα workout ποδηλασίας δέκα λεπτών με σχεδόν το μέγιστο των δυνάμεών τους (90%). Το σπριντ ποδηλασίας ακολούθησε μια περίοδος ποδηλασίας στο 30% της μέγιστης αναπνευστικής ικανότητας για 90′.

Στην μία συνεδρία οι αθλούμενοι ποδηλατούσαν στους 21°C , ενώ στην άλλη στους 0°C....

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr