Αναστασία Κοτανίδου: Δεν φοράμε μάσκα όταν είμαστε σε εξωτερικό χώρο

Αναστασία Κοτανίδου: Δεν φοράμε μάσκα όταν είμαστε σε εξωτερικό χώρο

Στη χρήση μάσκας για την προστασιά από τον κορονοϊό εστιάζει σε δήλωσή της η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

«Δεν φοράμε μάσκα όταν είμαστε σε εξωτερικό χώρο. Αυτό είναι κάθετο και δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοράμε μάσκα όταν είμαστε έξω και μακριά από οποιονδήποτε», ξεκαθαρίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και διερωτάται: «Ποιον θα προφυλάξουμες; Τον εαυτό μας από τον αέρα;».

«Όταν είμαστε σε εσωτερικό χώρο με κόσμο και δεν έχουμε την δυνατότητα να κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας, ναι, φοράμε απλή χειρουργική μάσκα», όταν ρωτήθηκε αν η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται στο φαρμακείο, το σούπερ μάρκετ ή στην εργασία μας.

Επίσης, εξηγεί ότι σε περίπτωση που δεν έχουμε απλή χειρουργική μάσκα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλό μαντήλι, ωστόσο, αν κάποιος είναι άρρωστος το μαντήλι κρατάει υγρασία και μπορεί να διατηρήσει ενδεχομένως τον ιό για εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά και σ΄ αυτή την περίπτωση, «αν πλύνουμε το μαντήλι σε υψηλή θερμοκρασία και το σιδερώσουμε, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», κατέληξε η κ. Κοτανίδου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα