Τσιόδρας: Ίσως υπάρξει δεύτερο κύμα κορονοϊού. Μιλάμε για ένα ενδεχόμενο κύμα στο μέλλον

Τσιόδρας: Ίσως υπάρξει δεύτερο κύμα κορονοϊού. Μιλάμε για ένα ενδεχόμενο κύμα στο μέλλον

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για τον κορονοϊό και το τι συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο για την πανδημία που έχει θέσει σε καραντίνα σχεδόν όλο τον πλανήτη.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε ότι «μιλάμε για επιπέδωση της καμπύλης του φονικού ιού. Μιλάμε για ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα στο μέλλον. Ακόμη όμως δεν είναι η ώρα. Δεν υπάρχει εμπειρία σε καμία χώρα στον κόσμο.  Στην Κίνα ετοιμάζονται ακόμη και για τρίτο κύμα».

Αναφερόμενος στην ανοσία του πληθυσμού και στην επόμενη μέρα, ο Σ. Τσιόδρας εξήγησε ότι υπήρξαν χώρες που είχαν «ένα δεύτερο κύμα και ετοιμάζονται για ένα τρίτο κύμα της επιδημίας», επισημαίνοντας ότι η πολυπόθητη ανοσία του πληθυσμού δεν είναι κάτι που θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη: «αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε σταδιακή έκθεση στον ιό, ώστε να μην επιβαρυνθεί το σύστημα υγείας».

Συνολικά 1.755 κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα - 19 έχουν πάρει ήδη εξιτήριο

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 20 νέα κρούσματα. Όπως ανέφερε, το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχονται στα 1.755, από τα οποία τα 361 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 655 με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 90, από τους οποίους 19 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 65 έτη. Το 71% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Το σύνολο των νεκρών στη χώρα εξαιτίας του κορονοϊού ανέρχεται στους 79. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη, από αυτούς ήταν 56 άνδρες και 23 γυναίκες. Εννιά ασθενείς βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αρκετοί από τους οποίους ήταν ηλικιωμένοι ή είχαν υποκείμενα νοσήματα. Συνολικά, από την αρχή της επιδημίας στην Ελλάδα 269 ασθενείς με covid-19 έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα