Πόνοι στη μέση: Οι 4 βασικοί κανόνες πρόληψης

Πόνοι στη μέση: Οι 4 βασικοί κανόνες πρόληψης

Ο πόνος στη μέση είναι ένα από τα συχνότερα ορθοπεδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως όσοι εργάζονται σε γραφείο ή ακολουθούν καθιστική ζωή.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να προστατεύσετε τη μέση σας από μακροχρόνιες βλάβες που μπορούν να σας εμποδίσουν να απολαύσετε ευχάριστες ή και απλές καθημερινές δραστηριότητες.

Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι αυτοί σύμφωνα με το onmed.gr:

Κατάλληλη καρέκλα: Η καρέκλα πρέπει να στηρίζει καλά την πλάτη και τη μέση, ώστε να μην καμπουριάζετε. Πρέπει επίσης να σηκώνεστε κάθε τόσο από την καρέκλα ώστε να απομακρύνεται η συσσωρευμένη ένταση από τους μύες της μέσης.

Ευθυγράμμιση κορμού: Όταν στέκεστε όρθιοι, το κεφάλι, οι ώμοι, οι γοφοί και τα γόνατα πρέπει να βρίσκονται σε μια νοητή ευθεία, χωρίς η πλάτη ή η μέση να καμπουριάζουν.

Κατάλληλα παπούτσια: Τα παπούτσια πρέπει να παρέχουν στις πατούσες την κατάλληλη υποστήριξη, ώστε να αποφεύγετε τους κραδασμούς που μπορεί να τραυματίσουν τους μύες και τα οστά της οσφυϊκής μοίρας.

Σωστή ανύψωση αντικειμένων: Κάθε φορά που σηκώνετε ένα αντικείμενο, ακόμη και αν δεν είναι βαρύ, πρέπει να λυγίζετε τα γόνατα. Έτσι θα αποφύγετε να επιβαρύνετε τη μέση και την πλάτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα