ΟΑΕΔ: Έρχεται νέο πρόγραμμα για 2.000 ανέργους ΑμεΑ

ΟΑΕΔ: Έρχεται νέο πρόγραμμα για 2.000 ανέργους ΑμεΑ

 Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να εκδοθεί το πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ, για προσλήψεις 2.000 Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Στη νέα δράση του Οργανισμού, περιλαμβάνεται επιδότηση μέχρι του ποσού των 700 ευρώ ανά μηνιαίως για τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και μέχρι του ποσού των 350 ευρώ (μηνιαίως) για τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση.

Σημειώστε:

    Σε πρόσφατη συνάντηση του υπ. Εργασίας (δείτε εδώ το άρθρο του workenter) με την ΕΣΑμεΑ, μεταξύ άλλων ζητήθηκε η ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος του αναπηρικού κινήματος για τη συμμετοχή της στο ΔΣ του ΟΑΕΔ, στην Ειδική Επιτροπή των υπ. Εργασίας και Παιδείας για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και στο Εθνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού
    Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη υλοποίησης σημαντικών παρεμβάσεων για τους νέους με αναπηρία του υπουργείου από κοινού με την ΕΣΑμεΑ, μέσω ειδικού προγράμματος συμβουλευτικής και επαγγελματικής κατάρτισης. Αναφορικά με το παραπάνω πρόγραμμα, ο υφυπουργός τόνισε πως αυτό βρίσκεται ήδη στη φάση της εξειδίκευσης, ενώ η υλοποίηση του αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

Τέλος, στα πλαίσια της συνάντησης, ο υφ. Εργασίας τόνιζε το «...αμείωτο ενδιαφέρον τόσο του υπουργείου όσο και του συνόλου της κυβέρνησης ως προς την συγκεκριμένη κοινωνική κατηγορία...», ενώ δεσμεύτηκε ότι «...θα ξεκινήσουν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες...»

workenter

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα