Κάθε 3 λεπτά ένα μωρό πεθαίνει από τέτανο!

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 1673 άτομα
Κάθε 3 λεπτά ένα μωρό πεθαίνει από τέτανο!

Σε 47 χώρες σε όλο τον κόσμο ο μητρικός και νεογνικός τέτανος σκοτώνει κάθε χρόνο 140.000 νεογέννητα και 30.000 μητέρες. Τα περισσότερα από τα θύματα της θανατηφόρας νόσου κατοικούν στις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Σε Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία παρουσιάστηκε ένα νέο πρόγραμμα συνεργασίας της UNICEF με την Procter & Gamble για τον Εμβολιασμό των παιδιών και των μητέρων κατά του Τέτανου.

Τη συνέντευξη έδωσαν οι: κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, η κα Δέσποινα Πάσσαρη, Διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων της Procter & Gamble Ελλάδος, η κα Μαρία Τροχάνη, Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κ. Αθανάσιος Κωστούλας, Επίτιμος Πρόξενος της Μαδαγασκάρης στην Ελλάδα, η κα Ελευθερία Αρβανιτάκη, τραγουδίστρια και η κα Νίκη Μπακογιάννη, Ολυμπιονίκης. Συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Παύλος Τσίμας.

Χάρη στη συνεργασία της UNICEF με τα Pampers της PROCTER & GAMBLE κάθε δευτερόλεπτο μπορεί να παρέχεται ένα αντιτετανικό εμβόλιο στις ευάλωτες μητέρες και μωρά σε όλο τον κόσμο. Από τον Οκτώβριο του 2007 έως το Δεκέμβριο του 2007, με κάθε πακέτο Pampers με το σήμα της UNICEF που θα πωλείται, τα Pampers θα παρέχουν στη Unicef ένα αντιτετανικό εμβόλιο για μία έγκυο γυναίκα του αναπτυσσόμενου κόσμου (1 πακέτο = 1 εμβόλιο). Δύο μόνο αντιτετανικοί εμβολιασμοί προστατεύουν τη μητέρα και το μωρό για τους επόμενους 6 μήνες από τη γέννηση.

Πρόκειται για μια παγκόσμια εκστρατεία στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, που ξεκίνησε με στόχο να εφοδιάσει με περισσότερα από 28 εκατομμύρια εμβόλια αυτούς που τα έχουν ανάγκη, δίνοντας την ευκαιρία στις μητέρες και τα μωρά όλου του κόσμου να έχουν ένα καλύτερο αύριο.

Η ασθένεια μεταδίδεται στα νεογέννητα βρέφη με μόλυνση του ομφάλιου λώρου από το μικρόβιο του τέτανου αμέσως μετά τον τοκετό. Αυτό συχνά οφείλεται στα μη αποστειρωμένα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την αποκοπή του λώρου, ή ακόμη και στην εφαρμογή πρακτικών κατά τη διάρκεια του τοκετού που οδηγούν σε θανατηφόρες συχνά μολύνσεις. Όμως, ο μητρικός και ο νεογνικός τέτανος μπορούν να προληφθούν με τη βοήθεια του εμβολιασμού της μητέρας κατά τη διάρκεια της κυοφορίας. Με το αντιτετανικό εμβόλιο στην εγκυμονούσα μητέρα, τα αντισώματα περνούν μέσω του πλακούντα στο έμβρυο ενώ για να προστατευτεί το βρέφος, πρέπει να χορηγηθούν τουλάχιστον δύο δόσεις αντιτετανικού εμβολίου στην μητέρα.

Η συνεργασία της UNICEF με τα Pampers, έρχεται για να στηρίξει και να επιταχύνει τα προγράμματα εμβολιασμών της UNICEF και να προσφέρει τη σωτηρία στα ευάλωτα βρέφη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα