Ανάκληση παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου

Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει ότι η εταιρεία MICHELIN μέσω του διανομέα της στην Ελλάδα ΝΤΙΟΝΙΚ ΑΕΒΕ και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν πρόγραμμα προληπτικής ανάκλησης παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου Michelin Cockpit.

Η ανάκληση αφορά 266 τεμάχια της κατηγορίας Group 1-2, 9 έως 25 κιλά, σε διάφορα χρώματα, και στηρίζεται σε ένα τεστ, το οποίο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Que Choisir, που αποδίδει κακή βαθμολογία σε αυτό το παιδικό κάθισμα, σε περίπτωση μετωπικής πρόσκρουσης.

Μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Η εταιρεία διανομής, συνεργαζόμενη άμεσα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, έχει ενημερώσει τα καταστήματα πώλησης ώστε να αποσύρουν τα εναπομείναντα τεμάχια, αναρτώντας παράλληλα σχετική ενημερωτική ανακοίνωση. Στους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα, συστήνεται να πάψουν άμεσα να τα χρησιμοποιούν και να τα επιστρέψουν στα σημεία πώλησης, όπου και θα γίνει αντικατάσταση με άλλο, παρεμφερές προϊόν, ή θα τους επιστραφεί το αντίτιμο αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την γραμμή 800 11 54 200, που ήδη έχει ενεργοποιηθεί για την πληροφόρηση του καταναλωτικού κοινού

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα