Στείλτε και εσείς ένα mail στον Άγιο Βασίλη!

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 16973 άτομα
Στείλτε και εσείς ένα mail στον Άγιο Βασίλη!

Θέλετε φέτος τα Χριστούγεννα να στείλετε γράμμα στον Αϊ-Βασίλη, αλλά δεν γνωρίζετε πού θα τον βρείτε; Σταματήστε να ψάχνετε τα στοιχεία του στο ταχυδρομείο της γειτονιάς σας, γιατί στην εποχή του κυβερνοχώρου ακόμη και ο γενειοφόρος άγιος έχει το διαδικτυακό του τόπο! Πληκτρολογώντας www.aivasilis.gr σας καλωσορίζει η ελληνική ιστοσελίδα του παππού με την κόκκινη στολή.

Εδώ, οι μικροί μας φίλοι επισκέπτονται το σπίτι και το εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη, γίνονται μέλη στο fun club του και στέλνουν μηνύματα αγάπης. Την περίοδο των γιορτών, δεκάδες email με ευχές καταφθάνουν από μικρούς και μεγάλους υποστηρικτές του παππούλη με τη λευκή γενειάδα. Πολλοί αρκούνται στο να του εκφράσουν την αγάπη τους, όμως οι περισσότεροι ζητούν από τον Αϊ-Βασίλη και τα ξωτικά του δωράκια για τον... κόπο τους!

Ο Νίκος Πατεργιαννάκης συστήθηκε ως «βοηθός» και «μεσολαβητής» του Αϊ-Βασίλη κι εξήγησε στην «Espresso» ότι κάθε χρόνο, την Πρωτοχρονιά, μαζί με την ομάδα του προσπαθεί να χαρίσει χαμόγελα απαντώντας σε όλους. Ωστόσο, επισημαίνει πως το ανθρωπιστικό σωματείο του Αϊ-Βασίλη κατορθώνει να εκπληρώσει τις ευχές μόνο εκείνων που έχουν πραγματικά ανάγκη. «Τα μέλη μας ξεπερνούν τα 2.000, οπότε είναι δύσκολο να στέλνουμε δώρα σε όλα τα παιδιά. Ομως, αν κάποιος έχει πραγματικά ανάγκη, θα τον βοηθήσουμε» λέει και περιγράφει το περιστατικό της Νικολέτας, μιας φοιτήτριας από την επαρχία. «Αϊ-Βασίλη, θέλω να μου φέρεις ένα αναπηρικό καροτσάκι για να ξαναβρώ την ανεξαρτησία μου» έγραφε η νεαρή κοπέλα στο γράμμα της. «Ηρθαμε σε επαφή με την ανάπηρη κοπέλα, τη γνωρίσαμε και μας είπε ότι ήθελε ένα ηλεκτροκίνητο καροτσάκι, γιατί ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα με το χειροκίνητο. Αμεσα ενημερώθηκε μια εταιρεία και της έστειλε αυτό που τόσο επιθυμούσε» μας λέει το... δεξί χέρι του Αϊ-Βασίλη. Ενα από τα ππερσινά μηνύματα που κινητοποίησε τους μεσολαβητές κατέφθασε από τη Δράμα. Αυτή τη φορά επρόκειτο για ένα κοριτσάκι που ζητούσε να την επισκεφτεί το πνεύμα των Χριστουγέννων καθώς η μητέρα της έπασχε από ανίατη ασθένεια και το γιορτινό κλίμα απουσίαζε από το σπίτι. «Με δική μας πρωτοβουλία γεμίσαμε τσάντες παιχνίδια και στείλαμε τα δώρα με εταιρεία κούριερ που έντυσε μάλιστα τον μεταφορέα Αϊ-Βασίλη!»

Οσον αφορά τα διαδικτυακά γράμματα των παιδιών που ζητούν να έρθουν σε επαφή με τον στρουμπουλό παππού, εκεί υπάρχει μια δυσκολία, καθότι αυτό το διάστημα έχει δουλειές με φούντες! Ετσι λοιπόν, προς απογοήτευση των θαυμαστών του, όλοι λαμβάνουν την ίδια απάντηση προκειμένου να μην υπάρχουν αντιζηλίες μεταξύ τους. Φέτος, ο Αϊ-Βασίλης έχει ετοιμάσει το εξής κείμενο που, όπως λέει και η γνωστή διαφήμιση, είναι... approved by Santa! «Να έχετε καλές γιορτές με υγεία και χαρά και να είστε καλά παιδιά. Να ακούτε τους γονείς σας και να διαβάζετε. Οι μεγάλοι να συνεχίσετε να πιστεύετε στον Αϊ-Βασίλη, να αποβάλετε το άγχος της καθημερινότητας και να κάνετε πάλι την καρδιά σας αγνή, όπως τότε που ήσασταν μικροί. Μην ξεχνάτε, είμαστε πάντα παιδιά, η εμφάνιση μόνο αλλάζει...»

Διαδικτυακά μηνύματα που έφτασαν φέτος

- «Αγιες Βασίλη, κάθε χρόνο την Πρωτοχρονιά περιμένουμε μέχρι αργά το βράδυ να σε δούμε, αλλά πάντα εσύ αργείς. Ελπίζουμε φέτος να φας τα γλυκά και το κρασί που θα σου αφήσουμε δίπλα στο τζάκι. Οσο για τα δώρα μας, εγώ η Παρασκευή θέλω μια κουζίνα για να παίζω και η Αγγελική μια κούκλα. Να ’σαι καλά και καλό ταξίδι. Φιλάκια».

- «Αγιε Βασίλη, σε παρακαλούμε να στείλεις εσύ ένα προσωπικό γράμμα στον γιο μας Αγγελο, γιατί πιστεύει σε σένα και θέλει φέτος να έρθει σε απευθείας επικοινωνία μαζί σου».

- «Αγιε Βασίλη, με λένε Αντιγόνη. Μπορεί να είμαι μεγάλη για να πιστεύω σε σένα, όμως σου στέλνω μια ευχή. Θα ήθελα πολύ να ταξιδέψω στην Αμερική να δω τους συγγενείς μου που έχω να δω πολλά χρόνια».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα