Νόνικα Γαληνέα: Μισός αιώνας θέατρο

Μια βραδιά αφιερωμένη για τα 50 χρόνια προσφοράς στο θέατρο της μεγάλης ηθοποιού Νόνικα Γαληνέα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η γνωστή ηθοποιός παρουσίασε μέσα από την ιστιοσελίδα που δημιούργησε τα 50 χρόνια της στο Ελληνικό θέατρο.

Σε μια ξεχωριαστή η βραδια στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η ηθοποιός γιόρτασε μαζί με την οικογένειά της φίλους και θαυμαστές  το www.nonikagalinea.gr τιμώντας έτσι τα πενήντα χρόνια θέατρο που συμπλήρωσε από το 1963 όταν πρωτοβγήκε στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης.

Η Νόνικα Γαληνέα αφιέρωσε τη βραδιά στα παιδιά της και στον Αλέκο Αλεξανδράκη και αναφέρθηκε στον «μεγάλο απόντα και παντοτινό της φίλο», Χρήστο Λαμπράκη.«Είναι μια πολύ μεγάλη βραδιά για μένα, δεν το πιστεύω ότι έγινε, δεν το πιστεύω ότι ολοκληρώθηκε αυτό το όνειρό μου, μέσα σε μιάμιση ώρα πέρασε ολόκληρη η ζωή μου και είναι μία ζωή με πολλή αγάπη, με πολλά πολλά χειροκροτήματα, με πολλά γέλια και πολλά κλάματα».

Το κοινό πήρε μια πρώτη, πλούσια, γεύση από όλα όσα περιλαμβάνονται στο site της. Αποσπάσματα από θεατρικά έργα, συνεντεύξεις και παρουσιάσεις, υλικό για τις παραστάσεις (στο θεάτρο Ιλίσια, στην Επίδαυρο, στο Μέγαρο, στο εξωτερικό), ακόμα και από τις δεξιώσεις _με κορυφαία εκείνη των εγκαινίων του θεάτρου Ιλίσια, που είχε απευθύνει χαιρετισμό η Μελίνα Μερκούρη…. Ακόμα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, κομμάτια από το αυτοβιογραφικό της βιβλίο. Με λίγα λόγια: Η Νόνικα Γαληνέα παρέδωσε ένα κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, συγκεντρωμένο ηλεκτρονικά και εύκολα προσβάσιμο….

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η  πρέσβης καλής θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ και πρόεδρος του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο "Ελπίδα", κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, και προσωπικότητες του θεάτρου και των τεχνών.

Ακόμη το παρών έδωσαν οι : Αγγελος Δεληβαρριάς, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Σπύρος Ευαγγελάτος, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Γιάννης Πάριος, Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Ελένη Καραΐνδρου και Αντώνης Αντύπας, Μπέτυ Αρβανίτη και Βασίλης Πουλαντζάς, Ζωή Λάσκαρη και Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Πέγκυ Ζουμπουλάκη, Νινέττα Λεμπέση, Αρης Λεμπεσόπουλος, Νίκος Καραθάνος, Θωμάς Μοσχόπουλος, Λένα Κιτσοπούλου, Αντώνης Λουδάρος, Κώστας Σπυρόπουλος, Ζάχος Χατζηφωτίου, Ντίμης Κρίτσας, Βαρβάρα Λαζαρίδου, Δανάη Σκιάδη…

Μετά την εκδήλωση και την προβολή, οι καλεσμένοι της Νόνικας Γαληνέα απήλαυσαν την φιλοξενία της οικοδέσποινας, με τη δεξίωση που τους παρέθεσε. Πάντα τέτοια….

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα