Οζ Μέγας και Παντοδύναμος έκανε πρεμιέρα

Δευτέρα βράδυ και ξεκινά η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας "Οζ Μέγας και Παντοδύναμος" . Ο διαχρονικός κινηματογραφικός μύθος του Μάγου του Οζ αναγεννιέται από την Disney σε μια  ιδιαίτερη βραδιά με εκπλήξεις, γεμάτη μόδα, μαγεία.

Στη νέα ταινία της Disney «Οζ Μέγας και Παντοδύναμος», το prequel της αγαπημένης ιστορίας του Μάγου του Οζ, εμφανίζονται τρεις από τις πιο αιθέριες σταρ του Χόλυγουντ υποδυόμενες τρεις μυστηριώδεις μάγισσες να πλαισιώνουν τον Μάγο του Οζ.

Οι τρεις μαγισσες της ταινιας

Θεοδώρα (Μίλα Κούνις)
Η πανέμορφη αδερφή της Εβανόρα μαγεύεται από τη γοητεία του Οζ. Η αφέλειά της θα την τραυματίσει και ο έρωτάς της για τον νεαρό επισκέπτη θα μετατραπεί –λόγω ενός ξορκιούσε απέραντο μίσος.

Εβανόρα (Ρέιτσελ Βάις)
Η πανούργα μελαχρινή μάγισσα θα προσπαθήσει να παραπλανήσει τον Οζ. Δεν θα διστάσει ακόμη και να χρησιμοποιήσει τη μικρή αδερφή της Θεοδώρα για να διατηρήσει την εξουσία της.


Γκλίντα (Μισέλ Γουίλιαμς)

Η ξανθιά μάγισσα είναι η βασίλισσα ενός φιλήσυχου κι ευγενικού λαού. Παρόλο που αντιλαμβάνεται από την αρχή τις απατεωνιές του Οζ, διακρίνει την καλοσύνη που υπάρχει μέσα του και ζητά τη βοήθειά του απέναντι στο κακό.

Η ταινία

Ο Όσκαρ (Ζωροάστρης Φάντριγκ Ισαάκ Νόρμαν Χένκελ Εμμανουήλ Αμβρόσιος) Ντιγκς είναι ένας πονηρός ερασιτέχνης μάγος, που δουλεύει σ’ ένα περιπλανώμενο τσίρκο κάπου στο σκονισμένο Κάνσας. Μία μέρα αποφασίζει να αναζητήσει την περιπέτεια και επιβιβάζεται σ’ ένα αερόστατο με προορισμό τη γεμάτη ζωντάνια και εκπλήξεις Χώρα του Οζ.

Ενώ όλα δείχνουν ότι έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού, αφού δόξα και τιμή του χαρίζονται απλόχερα, θα έρθει πολύ σύντομα αντιμέτωπος με τρεις –πολύ διαφορετικές μεταξύ τους- μάγισσες και όλα θα αλλάξουν. Η Θεοδώρα (Mila Kunis), η Εβανόρα (Rachel Weisz) και η Γκλίντα (Michelle Williams) ασχολούνται με ιδιαίτερο ζήλο, η καθεμία για δικούς της λόγους, με το αν αυτός ο νεοφερμένος ομορφονιός είναι ο σπουδαίος μάγος που όλοι περιμένουν.

Ο απρόθυμος Όσκαρ θα κληθεί να αποδείξει την αξία του και να βρει λύσεις στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους του μαγικού αυτού τόπου. Στην προσπάθεια του να ανακαλύψει ποιος είναι καλός και ποιος όχι, ο ήρωας θα επιστρατεύσει τα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα αλλά και την εξυπνάδα του. Στην πορεία θα μεταμορφωθεί όχι μόνο στον πανίσχυρο Μάγο της Χώρας του Οζ, αλλά και σε καλύτερο άνθρωπο.


Οι άνθρωποι πίσω από την ταινία
Για τη δημιουργία των κοστουμιών που ντύνουν τους πρωταγωνιστές, καθώς και όλους τους κατοίκους της χώρας του Οζ, ο σπουδαίος σχεδιαστής κοστουμιών Gary Jones («Spider-Man™ 2,» «The Talented Mr. Ripley») συνεργάστηκε με τον Γερμανό illustrator Michael Kutsche («Thor», «Alice in Wonderland»).

Οι δυο τους εμπνεύστηκαν από το συναρπαστικό παραμύθι του Οζ και σχεδίασαν 2.000 κουστούμια για την ταινία σε διάστημα 23 εβδομάδων, ενώ μόνο για τις τρεις μάγισσες δημιουργήθηκαν 200 κομμάτια. Κάπως έτσι, μετά από χιλιάδες προσχέδια και αμέτρητες ώρες μελέτης, οι τρεις μάγισσες της χώρας του Οζ αποκτούν την εμφάνιση και τις μυθικές διαστάσεις που τους αναλογούν.

Από τα κοστούμια των τεσσάρων πρωταγωνιστών εμπνεύστηκε η σχολή Fashion Workshop by Vicky Kaya και παρουσίασε τις δικές της πρωτότυπες ενδυματολογικές δημιουργίες. Η Θεοδώρα, η Εβανόρα, η Γκλίντα και ο Μάγος του Οζ πήραν σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια των προσκεκλημένων στην πρεμιέρα, και φωτογραφήθηκαν με επώνυμους και μη.

Η Βίκυ Καγιά δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που το Fashion Workshop συμμετείχε σε ένα τόσο μεγάλο και δημιουργικό project. Οι σπουδαστές μας κατάφεραν για άλλη μια φορά να μας εντυπωσιάσουν με την φαντασία και τον επαγγελματισμό τους. Ευχαριστούμε για την μαγική εμπειρία!».

Μια ακόμα έκπληξη περίμενε τους προσκεκλημένους λίγο πριν την έναρξη της ταινίας, και αφού απήλαυσαν ένα ζεστό τσάι Lipton. Οι αδελφοί Αλαχούζοι παρουσίασαν τη δική τους εκδοχή της Μάγισσας «Θεοδώρα», οι οποία εμφανίστηκε στην σκηνή μαζί με τον γνωστό Μάγο Ζακρίς. Με ένα εντυπωσιακό ταχυδακτυλουργικό τρικ, σε υποβλητική από τον φωτισμό και τη μουσική ατμόσφαιρα, η Μάγισσα ανυψώθηκε από το έδαφος μπροστά στους έκθαμβους θεατές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα