Αυτά είναι τα 7 πιο συνηθισμένα όνειρα που βλέπουμε – Τι σημαίνουν;

Αυτά είναι τα 7 πιο συνηθισμένα όνειρα που βλέπουμε – Τι σημαίνουν;

Κάθε βράδυ, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ονειρεύονται. Συχνά αυτό που ονειρευόμαστε μοιάζει σαν ένα συνονθύλευμα των γεγονότων της ημέρας. Μερικές φορές όμως, τα όνειρα έχουν ένα μήνυμα, μια ώθηση από το υποσυνείδητό μας για να δώσουμε προσοχή σε κάτι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα όνειρα μπορούν να μας προειδοποιήσουν για πιθανά προβλήματα υγείας, να δώσουν λύσεις σε προβλήματα και να προειδοποιήσουν όταν κάνουμε λάθη στη ζωή. Μπορούν επίσης να μας βοηθήσουν να αναπτυχθούμε και να μας επαναφέρουν σε ισορροπία όταν αισθανόμαστε αναστατωμένοι.

Θεωρείται ότι όλοι ονειρεύονται από τρεις έως έξι φορές τη νύχτα. Αν δυσκολεύεστε να τα θυμηθείτε, η αύξηση της πρόσληψης λιπαρών ψαριών όπως ο σολομός ή το σκουμπρί μπορεί να σας βοηθήσει. Αυτό οφείλεται στη γνωστική ενισχυτική λειτουργία των ωμέγα-3, σύμφωνα με μια μελέτη στο International Journal of Dream Research.

Τι πραγματικά σημαίνουν τα 7 πιο συχνά όνειρα
Οι ειδικοί λοιπόν εξηγούν πώς να αποκωδικοποιήσετε τα όνειρά σας και μοιράζονται τις συμβουλές τους για να φέρετε τα κρυμμένα μηνύματά τους στην καθημερινότητα.

1. Απώλεια δοντιών
Αυτό είναι ένα εξαιρετικά κοινό όνειρο παγκοσμίως. Είναι ένα όνειρο φόβου, και γενικά ένας προβληματισμός για τη μετάβαση από το ένα στάδιο της ζωής στο άλλο. Το νόημα για εσάς προσωπικά μπορεί να γίνει κατανοητό μόνο σε σχέση με τη ζωή σας. Μπορεί να μετακομίζετε σπίτι, να αλλάζετε δουλειά ή να χωρίζετε.

Πώς λοιπόν μπορείτε να στηρίξετε τον εαυτό σας για να μην νιώθετε τόσο απειλή;

  • Μιλήστε σε ένα φίλο. Το να εκφράσετε ανησυχίες μπορεί να σας βοηθήσει να τις βάλετε σε προοπτική.
  • Εάν υπάρχει κάτι που δεν μπορείτε να καταλάβετε στη ζωή σας, γράψτε ένα γράμμα στον εαυτό σας, περιγράφοντας όλα όσα σας κατακλύζουν. Στη συνέχεια, διαβάστε το γράμμα, αποκωδικοποιήστε και διώξτε τις ανησυχίες σας.

2. Σας κυνηγούν
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε όνειρα όπου βλέπουμε να μας κυνηγάει κάποιος ή κάτι. Δείχνει ότι φοβόμαστε ή τρέχουμε μακριά από μια πτυχή του εαυτού μας, μια κατάσταση ή ένα πρόβλημα.

Πηγαίνετε σε ένα ήσυχο μέρος στο σπίτι σας, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και κλείστε τα μάτια σας. Επιστρέψτε στο όνειρο ή αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε τις λεπτομέρειες, φανταστείτε ότι σας κυνηγούν.

Στη συνέχεια, οραματιστείτε τον εαυτό σας να σταματά και να αντιμετωπίζει αυτό που σας κυνηγά. Τι βλέπετε; Εάν δεν μπορείτε να δείτε τίποτα, κάντε την ερώτηση: «Τι με κυνηγάει;». Αποδεχτείτε την πρώτη απάντηση. Οπλισμένοι με αυτή τη γνώση, προσπαθήστε να μάθετε ποιο μέρος της ζωής σας σάς ενοχλεί ή ποια κατάσταση προκαλεί άγχος.

3. Πετάτε
Ο Φρόιντ πίστευε ότι τα όνειρα για το πέταγμα συμβόλιζαν το σεξ, ενώ ο Γιουνγκ ένιωθε ότι αντιπροσώπευε βαθιές αλλαγές στη ζωή. Μια άλλη άποψη είναι ότι το πέταγμα στα όνειρα σχετίζεται με την αύξηση της αυτοπεποίθησης και της ελευθερίας. Τα όνειρα στα οποία πετάτε σχετίζονται συχνά με την επιθυμία να ξεφύγετε από τους πρακτικούς σας περιορισμούς.

Συχνά, αυτό το όνειρο είναι μια ώθηση από το υποσυνείδητο για να βρείτε τον δικό σας πλούτο και να ανοίξετε τα φτερά σας -να ταξιδέψετε, να γνωρίσετε ανθρώπους και να ζήσετε νέα πράγματα.

Ασχοληθείτε με το διαλογισμό ή εγγραφείτε σε ένα μάθημα γιόγκα ή τάι τσι, το οποίο θα φέρει πνευματικότητα στη ζωή σας. Διευρύνετε το μυαλό σας και τους εσωτερικούς σας ορίζοντες.

4. Είστε γυμνοί
Κάθε όνειρο στο οποίο είστε γυμνοί ή αισθάνεστε εκτεθειμένοι πηγάζει από τον αρχέγονο φόβο ότι χρειαζόμαστε καταφύγιο για να επιβιώσουμε. Υποδηλώνει ότι αισθάνεστε ευάλωτοι, υπερβολικά εκτεθειμένοι ή απροετοίμαστοι. Αλλά θυμηθείτε, οι περισσότεροι φόβοι βασίζονται σε ιδέες, όχι στην πραγματικότητα.

Κάνετε ένα πράγμα που σας τρομάζει κάθε μέρα, μεγάλο ή μικρό. Αυτή η ενέργεια θα σας βοηθήσει να μετακινηθείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας και να κάνετε τον φόβο θετικό κίνητρο.

Αναρωτηθείτε: «Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί;» Συνήθως στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο κακό.

Για να ξεπεράσετε τον φόβο, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε επιβεβαιώσεις όπως: «Αναγνωρίζω τον φόβο, αλλά προχωρώ μέσα από αυτόν» και, «Είμαι αρκετά καλός και δυνατός».

5. Θάνατος
Τα όνειρα για θάνατο είναι εξαιρετικά κοινά και δεν σημαίνουν ότι πρόκειται να πεθάνετε. Αυτά τα όνειρα αφορούν τη μεταμόρφωση και την αναγέννηση. Τα όνειρα θανάτου υπογραμμίζουν ότι πρέπει να απαλλαγείτε από αυτό που δεν σας εξυπηρετεί πλέον. Κάποια πτυχή του εαυτού σας, ίσως μια σχέση, κατάσταση ή συμπεριφορά, πρέπει να «πεθάνει» για να προχωρήσετε.

Δοκιμάστε αυτή την άσκηση για να συνδεθείτε με το υποσυνείδητό σας. Καθώς πέφτετε για ύπνο, αναρωτηθείτε: «Τι πρέπει να ξέρω αυτήν τη στιγμή;»
Δώστε στον εαυτό σας την ελευθερία να ταξιδέψει στο άγνωστο. Βεβαιωθείτε ότι θα λάβετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Όταν ξυπνάτε, γράψτε το όνειρό σας και σκεφτείτε τα σύμβολα, τα χρώματα, τυχόν λέξεις, μηνύματα ή συναισθήματα. Η απάντηση μπορεί να μην έρθει αμέσως. Ανατρέξτε σε ένα ημερολόγιο ονείρων για μια εβδομάδα περίπου και τα πράγματα θα πρέπει να γίνουν πιο ξεκάθαρα.

6. Ταξιδεύετε
Τα όνειρα για ένα ταξίδι ή μεταφορά αφορούν το ταξίδι σας στη ζωή. Ο τύπος μεταφοράς αποκαλύπτει πώς προχωράτε σε αυτήν. Για παράδειγμα, ένα λεωφορείο που σταματά και ξεκινά θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η ζωή σας σταματά και ξεκινά, ενώ ένα γρήγορο σπορ αυτοκίνητο μπορεί να δείχνει ότι προχωράτε πολύ γρήγορα χωρίς να το σκέφτεστε.

7. Βρίσκεστε σε αεροπλάνο που συντρίβεται
Εάν βλέπετε αυτό το όνειρο, θα μπορούσε να είναι μια προειδοποίηση ότι πρέπει να αποφύγετε μια οδυνηρή κατάσταση στην ζωή σας.

Εξετάστε τη μέθοδο μεταφοράς στο όνειρό σας και λάβετε υπόψη την προειδοποίηση. Χρειάζεται να επιβραδύνετε ή να επιταχύνετε; Βγαίνετε από τις ράγες ή η ζωή σας βρίσκεται σε καλό δρόμο;

Πώς να κρατήσετε ένα ημερολόγιο ονείρων
Κρατήστε ένα σημειωματάριο δίπλα στο κρεβάτι σας. Μόλις ξυπνήσετε, σημειώστε λεπτομέρειες για το όνειρό σας στη δεξιά σελίδα. Γράψτε τι συνέβη -για παράδειγμα, χρώματα, άτομα, ζώα ή συναισθήματα. Περιγράψτε το σκηνικό όσο καλύτερα μπορείτε και σημειώστε οτιδήποτε ξεχωρίζει.

Σημειώστε την ημερομηνία και δώστε ένα όνομα στο όνειρό σας για να σας βοηθήσει να θυμάστε τις λεπτομέρειες. Στη συνέχεια, στην αριστερή σελίδα, περιγράψτε τις ανησυχίες σας. Προέκυψαν κάποιες γνώσεις από το όνειρο; Αν όχι, αφήστε το μυαλό σας να επεξεργαστεί το όνειρο και επιστρέψτε σε αυτό σε λίγες μέρες. Ποια μηνύματα ή λύσεις μπορείτε να δείτε τώρα;

oloygeia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα