Υλικά
1 συσκευασία σπαγγέτι
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
1/2 κ. γλ. αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
5 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο
2 φλ. τσαγιού τυρί cottage
4 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα
Ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός, προαιρετικά
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι ο κιμάς να μην είναι πλέον ροζ και το κρεμμύδι να είναι τρυφερό, 6-8 λεπτά. Ανακατέψτε τη σάλτσα ζυμαρικών και το αλάτι και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, την παρμεζάνα και το βούτυρο. Σουρώστε τα μακαρόνια, προσθέστε τα στο μείγμα αυγών και ανακατέψτε τα για να καλυφθούν καλά.
Βήμα 4
Τοποθετήστε το μισό μείγμα σπαγγέτι σε ένα λαδωμένο πυρέξ, καλύψτε με το μισό τυρί cottage, τον κιμά και το τυρί μοτσαρέλα. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλα τα υλικά.
Βήμα 5
Καλύψτε και ψήστε για 40 λεπτά. Ξεσκεπάστε, ψήστε για άλλα 20-25 λεπτά και αφήστε να σταθεί 15 λεπτά πριν το σερβίρισμα. Εάν θέλετε, πασπαλίστε με βασιλικό.
πηγή: newsbeast.gr